Направи си сам градински мебели

Направи си сам градински мебели




      1. Създай сам мебели от палети

На вниманието на всички любители на бохемските акценти. Вероятно си виждал небрежната красота на мебелите от палети и си се замислял да направиш обновяване на градината или балкона си. Хубавото при мебелите от палети е, че формата избираш ти. От палети можеш да създадеш маса, диван или стол. За повече удобство можеш да добавиш към масата и колелца, а към местата за сядане можеш да прибавиш възглавници за повече мекота и комфорт.

Съвет: Поддръжка на мебели от палети

За да удължим живота на мебелите от палети е важно да обработим добре дървото. Когато мебелите от палети са сглобени, трябва да ги боядисаме с лак за дърво, за да ги предпазим от външните влияния. Така те ще бъдат по-устойчиви на влага, слънце и високи температури, носейки ни моменти на комфорт.

 

  1. Съживи старата стълба

Старата стълба може да се превърне в красива винтидж поставка за цветя в твоята градина или на балкона. Необходими са единствено няколко дъски, които да поставиш между стъпалата, за да създадеш рафтове. Не се притеснявай от евентуални цветни капки боя по стълбата. Това ще я направи още по-интересна и автентична. Също така цветните капки ще подчертаят красивите цветя, поставени на нейните стъпала. Ако пък искаш по-неутрална визия, можеш да използваш бяла боя, с която да покриеш стълбата.

Съвет: Малко боя за винтидж вид

Един слой нова боя ще придаде на стълбата по винтидж вид. Когато боята изсъхне, постави цветя в бели или по-цветни кашпи на рафтовете и се наслади на създаденото от теб.

  1. Нов живот за аксесоарите

Олющени, напукани или ръждясали – всяко несъвършенство може да бъде поправено с малко боя. С един или няколко слоя боя градинските декорации ще придобият нов вид, като ще бъде добавен и винтидж ефект, който ще озари градината или балкона.

Съвет: Тебеширена боя за избелване

Тебеширената боя ще придаде нов плътен цвят на остарялата декорация. Тя ще покрие напълно следите на времето и ще направи аксесоарите като нови. Ако пък искаш нещо по-цветно, заложи на пастелни тонове, които ще паснат най-добре на откритите пространства.

  1. Старото колело влиза в употреба

Не, няма отново да бъде в движение. Старото колело, което вече е твърде амортизирано, може да се превърне в красив аксесоар за градината. Извади непотребния велосипед от мазето и направи красива декорация с няколко лесни стъпки.

Съвет: Боядисай колелото

Вероятно старата боя отдавна е олющена, а цветовете твърде ярки. В такъв случай ти е необходима нова боя. Боядисай всичките му части, включително гумите. Когато всичко е готово, постави на рамката кашпа с цветя, а в задния кош други саксии.

Още вдъхновение:


 

 

 

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik