Идеи за балкона

Идеи за балкона

Какво по-хубаво от свободно време, прекарано на балкона в топлите дни? Ако и ти си любител на пространството за релакс на открито, ти представяме няколко страхотни идеи. Балконът е най-подходящото място, което с малко въображение можем да се превърнем в любимо кътче за почивка.

  1. Подходящи мебели за балкона

Първата стъпка към трансформирането на балкона е обзавеждането с подходящи градински мебели. Те трябва да бъдат съобразени с размерите на пространството, условията, на които ще са подложени, и разбира се, нашият личен стил. Ако пространството е по-тясно, можем да изберем градински сет с две столчета и маса. А ако разполагаме с повече място, можем да добавим по-голям сет от ъглова пейка и маса. Освен това трябва да обърнем внимание на това как ще предпазваме мебелите от атмосферните влияния – с надвес, чадър, покривала от брезент или друго. Каквото и да изберем, ако заложим на изчистените линии, със сигурност няма да съжаляваме.

Съвет: Спестяване на място за малки балкони

Мечтите ни за уютно място за почивка на открито могат да бъдат сбъднати дори в ограничено пространство. Най-добрият избор за мебели са сгъваемите, които ще могат да бъдат прибирани при необходимост. Идеални са също висящите саксии, които ще добавят свежест, но няма да заемат място.

  1. Килим за балкона

Често подът на балконите ни не е толкова красив. Най-лесният начин да направим цялостната визия завършена е добавянето на килим. Той ще подчертае стила и ще придаде допълнителен уют. А най-хубавото е, че можем лесно да го приберем при лошо време.

  1. Озелевяване на балкона

Растенията и цветята не само ще придадат повече свежест, но и ще направят пространството по-чаровно. Преди да вземем решение обаче за засждане на определени растения, е важно да обърнем внимание на изложението на балкона. Има цветя, които виреят най-добре на слънце и такива, които предпочитат сянката. За да озеленяването бъде дългосрочно, то трябва да изберем правилните растения според климата на пространството.

Изборът на саксии и кашпи също е важен. Тези, предназначени за поставяне на земята, изглеждат прекрасно, но в по-тесни пространства няма да свършат работа. Затова висящите саксии са идеални – красиви и практични.

  1. Защита от слънцето

Въпреки че пролетното слънце е приятно и обичаме да се припичаме на него, то лятното е много по-силно и продължителното излагане на лъчите, може да ни навреди. За да се предпазим от топлината му е необходимо единствено поставянето на подходящ чадър, който ще създаде добра сянка. В зависимост от големината на пространството можем да поставим обикновен чадър или такъв, който се закача на парапета и няма да заеме ценно място.

  1. ЧЕРВЕН ГРАДИНСКИ ЧАДЪР 200/207 СМ -
    DOPPLER ЧЕРВЕН ГРАДИНСКИ ЧАДЪР 200/207 СМ
    вместо 89,90 лв. Специална цена 69,90 лв.
    Различни варианти
    Избери вариант

  1. Внимание към детайла с красива декорация

Декорацията създава най-големия уют. Когато става дума за украсяване, най-добрият ни приятел са лампичките, които да закачим на парапета, и стилните свещници за топлите вечери. Вазите с цветя също са задължително допълнение към градинската ни маса. А меките възглавнички са нещото, без което няма да можем да си представим приятната почивка.

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik