Олекотени завивки

Продукти в Олекотени завивки
Филтри

30 Артикули

 1. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА С АЛОЕ ВЕРА
  SLEEPTEX ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА С АЛОЕ ВЕРА
  от 23,90 лв. вместо 59,90 лв.
 2. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  SLEEPTEX ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 35,90 лв.
 3. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА 3D
  SLEEPTEX ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА 3D
  от 39,99 лв.
 4. ЛЕКА ПУХЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  SLEEPTEX ЛЕКА ПУХЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 49,90 лв.
 5. 4-СЕЗОННА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  SLEEPTEX 4-СЕЗОННА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 49,90 лв.
 6. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА С КАРБОНОВА НИШКА
  SLEEPTEX ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА С КАРБОНОВА НИШКА
  от 54,99 лв.
 7. АЛОЕ ВЕРА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  SLEEPTEX АЛОЕ ВЕРА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 59,90 лв.
 8. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА 100% ЛЕН
  SLEEPTEX ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА 100% ЛЕН
  от 69,90 лв.
 9. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  SEI DESIGN ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 69,90 лв.
 10. ПУХЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  SLEEPTEX ПУХЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 69,90 лв.
 11. ПУХЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА 60% ПУХ/40% ПЕРА
  SLEEPTEX ПУХЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА 60% ПУХ/40% ПЕРА
  89,90 лв.
 12. ПУХЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  SLEEPTEX ПУХЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 89,90 лв.
 13. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА ЛЕН/ КОПРИНА
  SLEEPTEX ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА ЛЕН/ КОПРИНА
  от 89,90 лв.
 14. 4-СЕЗОННА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА С АЛОЕ ВЕРА
  SLEEPTEX 4-СЕЗОННА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА С АЛОЕ ВЕРА
  от 89,90 лв.
 15. ВЪЛНЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  SLEEPTEX ВЪЛНЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 99,90 лв.
 16. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  SEI DESIGN ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 109,90 лв.
 17. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  SEI DESIGN ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 119,90 лв.
 18. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  BILLERBECK ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 169,00 лв. вместо 279,00 лв.
 19. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА КАМИЛСКА ВЪЛНА
  SLEEPTEX ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА КАМИЛСКА ВЪЛНА
  от 179,00 лв.
 20. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  BILLERBECK ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 189,00 лв.
 21. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА ПАМУК
  BILLERBECK ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА ПАМУК
  от 189,00 лв.
 22. КОПРИНЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  BILLERBECK КОПРИНЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 259,00 лв.
 23. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА С ПУХ И ПЕРА
  BILLERBECK ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА С ПУХ И ПЕРА
  от 359,00 лв.
 24. ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА С КАМИЛСКА ВЪЛНА
  BILLERBECK ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА С КАМИЛСКА ВЪЛНА
  от 389,00 лв.
 25. ВЪЛНЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  BILLERBECK ВЪЛНЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 429,00 лв.
 26. ПУХЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  BILLERBECK ПУХЕНА ОЛЕКОТЕНА ЗАВИВКА
  от 459,00 лв.
Филтри

30 Артикули

Какви са преимуществата на олекотените завивки?

Олекотени завивки – по-голяма мекота

През последните години олекотените завивки стават все по-търсени и популярни сред потребителите. В резултат и предлагането им на пазара се увеличава, като постоянно се появяват нови и разнообразни модели за всеки един период от годината. Причините за подобна тенденция се крият най-вече в ползите и преимуществата, които олекотените завивки предоставят. Ето няколко предимства, защо да ги изберете за своето легло:

По-голяма лекота – както подсказва и самото им име, олекотените завивки са доста по-леки в сравнение със стандартните такива. Те ограничават притискането на тялото и повишават неговия комфорт през нощта. В резултат, човек спира да се върти или събужда внезапно и по този начин успява да се наслади на един значително по-спокоен и пълноценен сън.

Подходящи за всеки сезон – напълно погрешно е разбирането, че олекотените завивки могат да се използват само и единствено през лятото. На пазара се предлагат подходящи типове и модели олекотени завивки за всеки един период от годината – от жаркото лято до мразовитите зимни нощи. Съществуват и т.нар. комбинирани олекотени завивки, чиято употреба продължава през цялата година и при напълно различни температурни условия.

Разнообразие – повишеното търсене на олекотени завивки през последните години доведе до появяването на голямо разнообразие от модели на пазара. То се отнася както до материалите, от които са направени олекотените завивки, така и до техните цветове и базови характеристики. Това ви дава възможност да намерите точната олекотена завивка, която да отговаря едновременно на естетическите ви вкусове и предпочитания и на вашите разбирания за хубав сън.

Олекотени завивки – подходящи за всеки сезон

Лесни за поддръжка – олекотените завивки не изискват толкова често пране като стандартните такива и като цяло са доста по-лесни за почистване и поддръжка. Повече за методите за поддържане на вашата олекотена завивка в отлично състояние ще научите в последната част.


Как да изберете подходящата олекотена завивка?

Олекотени завивки – лесни за поддръжка

Важно е да сте наясно как да откриете подходящата олекотена завивка за вашите нужди. При избора на продукти от тази категория трябва да се вземат под внимание няколко фактора. Размерът и материалът на олекотената завивка, начинът на изработка, допълнителните свойства и екстри. В следващите редове ще научите малко повече за всеки един от изброените елементи на олекотената завивка.

h3

Размер - помислете за размера на олекотената завивка, който би бил най-удачен за вас. Задължително той трябва да бъде съобразен с параметрите на матрака, върху който спите.

Материал – по отношение на материалите, от които са направени олекотените завивки, също има доста богат избор на пазара. С по-високо качество са олекотените завивки, в чийто състав по-голямо процентно съдържание имат естествените материи. Най-популярни сред тези материи са вълната (за зимата), коприната (за лятото) и памукът (универсален). Изработените от естествени материи олекотени завивки принадлежат към сравнително високите ценови класове. В случай, че цената е решаващ фактор за вас при избора на олекотена завивка, вариантът е да заложите на полиестер или пък на комбинация между полиестер и естествени материи.

Начин на изработка – начинът на изработка на олекотената завивка има много по-голямо значение за вашия комфорт, отколкото си мислите. Значителна част от олекотените завивки, които се предлагат на пазара, притежават структура, изградена от множество прегради с квадратна форма. Каква е ролята на въпросните квадрати? Те поддържат равномерно количеството на пълнежа във всички части на олекотената завивка, гарантирайки на потребителя максимална топлина и комфорт. Трябва да се отбележи обаче, че олекотени завивки с подобна конструкция са с по-високи цени в сравнение с тези, в чиято конструкция не влизат никакви прегради.

Олекотени завивки – антиалергични

Допълнителни свойства и екстри – на пазара се предлагат и модели олекотени завивки с допълнителни свойства и екстри – атниалергични, антистатични, антиакарни, с Але вера и т.н.. Най-популярни са т.нар. антиалергични олекотени завивки. Това означава, че материалите, използвани за производството им, създават надеждна защитна среда, която да предпазва потребителя от различни бактерии и микроорганизми и да му гарантира спокойния и пълноценен сън. Подобни олекотени завивки са подходящ избор за хората, страдащи от астма и други алергични заболявания, тъй като използването им ще намали до минимум нежеланите симптоми през нощта.


Поддръжка на олекотените завивки – полезни съвети и практики

Поддръжката на олекотените завивки е сравнително проста и лесна. И все пак, трябва да имате предвид няколко практики, които ще ви помогнат да съхраните новите си олекотени завивки чисти и в отлично състояние във времето. Ето точно за какви практики става въпрос:

Олекотени завивки – много топли и изкючително меки

Пране при ниска температура – олекотените завивки могат да бъдат прани в домашната пералня, ако се спазват някои важни условия. Първото сред тях е пералнята да бъде включена на програма с ниска температура (максимум 30 – 40 ºC). Такава температура ще гарантира ограничаването до минимум на ефекта на свиване на материята. В допълнение, не ви съветваме да използвате перилни препарати, които съдържат силни химикали. Има немалък риск последните да нанесат сериозни щети, както върху външната материя на олекотената завивка, така и върху нейния пълнеж.

Прецизно сушене – възможно е олекотената завивка да бъде изсушена както с помощта на специална сушилня, така и посредством окачване на открито и достъпно за слънчевата светлина място. Запомнете обаче, че преди отново да поставите олекотената завивка на леглото или в гардероба си, тя трябва да бъде максимално прецизно изсушена. Наличието на влага по олекотената завивка е твърде вероятно впоследствие да доведе до появяването на неприятни миризми, които са доста трудни за премахване.

Не забравяйте винаги да се съобразявате с указанията на производителя преди да третирате вашата олекотена завивка по какъвто и да било начин.

В каталога на Aiko ще намерите богата колекция от олекотени завивки с различни размери, материали, начини на изработка и цени. Заложете на тази, която най-добре отговаря на нуждите и предпочитанията ви и ще спомогне в най-голяма степен за вашия спокоен и пълноценен сън!

© 2021 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik