Спално бельо

Продукти в Спално бельо
Филтри

Артикули 1-60 от 227

Страница
 1. MICKEY СПАЛЕН КОМПЛЕКТ 140/200+50/70
  MICKEY СПАЛЕН КОМПЛЕКТ 140/200+50/70
  Специална цена 24,90 лв. вместо 34,90 лв.
 2. ПЛИК
  ПЛИК
  от 27,90 лв.
 3. ПЛИК
  ПЛИК
  от 27,90 лв.
 4. ПЛИК
  ПЛИК
  от 27,90 лв.
 5. ДВОЕН ПЛИК 200/215СМ
  ДВОЕН ПЛИК 200/215СМ
  Специална цена 27,90 лв. вместо 37,90 лв.
 6. ДВОЕН ПЛИК 200/215СМ
  ДВОЕН ПЛИК 200/215СМ
  Специална цена 27,90 лв. вместо 37,90 лв.
 7. ДВОЕН ПЛИК 200/215СМ
  ДВОЕН ПЛИК 200/215СМ
  Специална цена 27,90 лв. вместо 37,90 лв.
 8. ДВОЕН ПЛИК 200/215СМ
  ДВОЕН ПЛИК 200/215СМ
  Специална цена 27,90 лв. вместо 37,90 лв.
 9. ДВОЕН ПЛИК 200/215СМ
  ДВОЕН ПЛИК 200/215СМ
  Специална цена 27,90 лв. вместо 37,90 лв.
 10. СПАЛЕН КОМПЛЕКТ 2 ЧАСТИ
  СПАЛЕН КОМПЛЕКТ 2 ЧАСТИ
  Специална цена 29,99 лв. вместо 49,90 лв.
 11. СПАЛЕН КОМПЛЕКТ 3 ЧАСТИ
  СПАЛЕН КОМПЛЕКТ 3 ЧАСТИ
  Специална цена 38,49 лв. вместо 54,99 лв.
 12. СПАЛЕН КОМПЛЕКТ 4 ЧАСТИ
  ESPOSA СПАЛЕН КОМПЛЕКТ 4 ЧАСТИ
  Специална цена 39,90 лв. вместо 59,90 лв.
Филтри

Артикули 1-60 от 227

Страница

Спално бельо – нежна и мека материя

Спалното бельо е от изключително голямо значение за спокойния сън и пълноценната почивка на човека. Неговата степен на мекота, както и материите, от които е изградено, създават основата за контакта му с човешкото тяло. В следващите редове може да откриете повече информация за различните видове материи, които се използват за производство на спално бельо. Ще научите кои са основните преимущества и отличителни характеристики на всяка една от тези материи и при какви условия тя би била подходяща за вас. В допълнение, ще бъдат изведени още няколко важни фактора, които трябва да се вземат предвид в процеса по избор на спално бельо.


Популярни материи за спално бельо – същност и отличителни характеристики

Спално бельо – размери за всеки вид легло

Няколко са най-търсените материи на пазара за спално бельо в момента. Сред тях са памукът (в това число органичен памук, сатениран памук и памук Ранфорс), микрофибър и полиестер. Често се срещат и определени комбинации между тези материали, като например памук и полиестер. Ето малко повече информация за материите, измежду които имате възможност да избирате спално бельо:

Памучно спално бельо – памукът е може би най-популярната материя за спално бельо. За това има разбира се доста основателни причини: спалното бельо, направено от памук, е изключително меко и комфортно и гарантира максимално нежен контакт с човешката кожа. То не води до изпотяване или запарване, не предизвиква нежелани алергични симптоми през нощта. Не на последно място, памучното спално бельо може да се използва през всички годишни сезони и ще запази своето отлично състояние за доста дълъг период от време.

Спално бельо от органичен памук – това е материя, която е търсена основно при закупуване на детско спално бельо. Органичният памук се отглежда в екологично чиста среда и при обработката му не се употребяват никакви химикали. Поради тази причина се явява най-удачния материал за спално бельо за бебета и малки деца, които имат прекалено чувствителна и лесна за раздразнение кожа.

Спално бельо от сатениран памук – материя, която отново е изградена от 100% памук. Нейна отличителна характеристика са по-големият брой нишки по повърхността, които придават изключителна мекота и комфорт при допир. Като единствен недостатък на сатенирания памук ще посочим по -високата му цена в сравнение с останалите материи, от които се изработва спално бельо.

Микрофибърно спално бельо – спалното бельо, изградено от микрофибър, обикновено спада към по-ниските ценови класове в тази категория. Макар и да не е естествена материя като памука, микрофибърът си има своите преимущества. От една страна направеното от него спално бельо предоставя необходимите мекота и комфорт в леглото, а от друга – е доста лесно за гладене. Микрофибърът е значително топла материя, така че употребата му е свързана преди всичко с производството на спално бельо за есенно – зимния период от годината.

Спално бельо – цветове и разнообразие от десени

Спално бельо от памук Ранфорс – памукът Ранфорс се отличава със своята висока устойчивост и здравина. Тази материя притежава приятно матово покритие, както и гъвкави и изящни извивки. Подобно на органичния и сатенирания памук, тази материя за спално бельо е на 100% естествена и изградена от памук.

Спално бельо от полиестер – това е още една синтетична материя, която се използва широко за направата на спално бельо. Подобно на микрофибъра, тя е предпочитана от производители и потребители заради сравнително по-ниската си цена. Други предимства на полиестера като материал за спално бельо са устойчивостта, по-малкото намачкване и лесното почистване и поддръжка. Като слаби страни можем да посочим, че контактът с човешката кожа е по-груб, а влагата се задържа в по-големи количества и това води до повече изпотяване през нощта.


Кои други фактори играят роля при избора на спално бельо?

Спално бельо – за по-сладки сънища

Освен материите, има още няколко фактора, които е добре да вземете под внимание, когато избирате спално бельо. Сред тях са самият начин на изработка на спалното бельо, броят нишки, десените и т.н. Вижте най-важното за всеки един от изброените дотук аспекти:

Брой нишки – колкото по-голям е броят на нишките на едно спално бельо, толкова по-комфортно и същевременно устойчиво във времето е то. Това се отнася за почти всички материи на пазара с изключение може би на коприната.

Начин на изработка – когато търсите спално бельо, обърнете специално внимание на неговата изработка. От голямо значение е начинът на изтъкаване на самите нишки. При Ранфорса изтъкаването се отличава с матово покритие и гъвкави извивки, които съответно носят по-голяма здравина и устойчивост във времето. От друга страна, при сатенирания памук нишките се разполагат предимно по повърхността, за да се постигне невероятната финост и лъскавина на плата.

Цвят и десен - не пропускайте да направите прецизна преценка относно цветовете и десените на спалното бельо, които са ви нужни. Добре е въпросните цветове да ви действат успокояващо и да ви помагат да се отпуснете през нощта, както и да се насладите на една спокойна и пълноценна почивка. В същото време обаче ги съобразете с цялостния интериор на помещението. Спално бельо, което се комбинира по най-добрия начин с цветовете на стените, гардеробите и останалите елементи от интериора, ще направи стаята една идея по-естетично, изящно и приятно за обитаване място.


Спално бельо от Aiko – ползи и преимущества за потребителя

Спално бельо – без изпотяване и запарване

Голямо разнообразие – в магазини Aiko ще намерите голямо разнообразие от компекти спално бельо и ще можете да изберете наистина най-подходящия за вас такъв. Разполагаме с комплекти, направени от естествени (памук, сатениран памук, Ранфорс) и изкуствени (микрофибър, полиестер) материали. В допълнение, при нас са налични модели в множество цветове и десени, които биха отговорили на вкусовете и предпочитанията на всеки един потребител.

Ценови преимущества – за да се съобразим с изискванията и финансовите възможности на максимално широк кръг от потребители, ние от Aiko, предлагаме компекти спално бельо от всички ценови класове. Освен това в магазините и онлайн платформата ни непрекъснато са налице намаления и промоционални оферти, които ще ви помогнат да се сгушите на топло на изгодна за вас цена.

© 2021 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik