Спалня с място за съхранение: съвети

Спалня с място за съхранение: съвети

Спалнята е мястото от дома, което ни носи най-много уют и спокойствие. Но освен това е и стаята, която трябва да побере най-много лични вещи, дрехи, а често и спално бельо  и завивки. Понякога обаче наличните гардероб, шкафове или комоди не ни предоставят необходимото пространство за всичко това и хаосът се разпростира. Затова трябва да изградим план, който да ни даде повече място за съхранение и да ни даде възможност да създадем една подредена спалня. Нужно е само да последваме няколко прости съвета. Ето ги:

  1. Гардероб – класика в спалнята

Гардеробите са най-очевидното място за съхранение в спалнята. Те ни дават възможността да поберем максимално количество дрехи и вещи в неговите разнообразни комбинации и варианти за оборудване. Един от начините да освободим повече пространство в гардероба е да приложим техники за сгъване на дрехи, така че да заемат по-малко пространство. Значима роля също ще изиграят и органайзерите, които ще ни помогнат в правилното оползатворяване на мястото – можем да ги използваме както на рафтовете, така и като ги закачим на лост. Надстройките на гардероби са още едно решение, което ще помогне в планирането на място за дрехите, подходящи за друг сезон или завивките.

Ако имаме възможност направо да заменим стария гардероб, най-правилният избор е гардеробна система. Тя може да бъде от затворен и отворен тип, в зависимост от предвиденото пространство. Системите ще ни предложат разнообразни варианти за размери, цветове, отваряеми или плъзгащи врати, както и много опции за вътрешно разпределение.

Гардеробни системи:

Всички гардеробни системи

Съвет: Подредеността е на първо място

Всеки човек може да открие правилния за него гардероб. Например, ако не обичаме да преподреждаме гардероба всеки ден, затворените гардероби ще бъдат идеално решение. В този случай можем да използваме стандартно отваряне или плъзгащи врати в зависимост от пространството в стаята, с което разполагаме.

  1. Легло – неочаквано добро място за съхранение

Леглата са отлична възможност за набавяне на допълнително място за съхранение. Изборът на легло с чекмеджета или ракла ще даде място за подреждане на спални комплекти, завивки, възглавници и други. А ако леглото, което имаме е с крачета, можем да използваме пространството като поставим затворени в пликове ненужните дрехи за сезона.

Легла:

Всички легла

Съвет: Помощник в мястото за съхранение

Нощните шкафчета са мебел, която не трябва да пропускаме като част от интериора. В тях можем да приберем много от вещите, които използваме често и искаме да бъдат наблизо. Те са идеални за съхранение на зарядно, слушалки, книга, козметика и други.  

  1. Малки мебели – допълнително пространство с красива визия

Добавянето на малки мебели към обзавеждането на спалнята може да ни предложи още много място за съхранение. Скринът в спалнята няма единствено да придаде повече красота, но и ще може да побере всичките ни вещи. Рафтовете също ще могат да организират книги и декорации, а стелажите за дрехи и тоалетките също ще свършат идеална работа.

Тоалетки:

Още вдъхновение:

 

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik