Великден на открито

Тази година любимият ни християнски празник се пада в началото на месец май, а това е вълнуваща причина за приветстване на пролетта навън, точно при нейните първи стъпки. Предлагаме ви да възобновите живота в градината, на балкона или дори пред блока, като създадете чудна атмосфера с много декорации. Започнете от великденските приготовления, които пък ще ви вдъхновят за посрещане на цялата фамилия с трепетно очакване.

На първо място подредете градинските маси и столове, заедно с люлките и чадърите. Разпръснете върху тях тематични възглавнички, които да създадат неповторим чар и гостоприемство. Вазите за уханни цветя нека са няколко, а букетите – задължително свежо откъснати. Огледайте се за храст или ниско дърво, върху чиито клони да закичите висящи декоративни яйца, камбанки или кокичета от порцелан. Оборудвайте се с дребни фигурки на пиленца, кокошки и зайчета, за да аранжирате трапезата с тях. Подгответе за всеки гост сантиментална изненада, състояща се от лична кошничка с две-три боядисани яйца с изрисувано послание. Скрийте някои от яйцата из поникналата свежа трева и поканете децата на празнична игра – нека да ги откриват и да ги подреждат в платата.

Ще се уверите, че няма по-пълно щастие от смеха и бърборенето сред аромат на зелено, сред цъфнали лалета, с музика на пролетни птички, в компанията на пъстри яйца, великденски зайчета и апетитни ястия!

Изберете си нещо вдъхновяващо от нашите празнични предложения, за да добавите още колорит към предстоящия Великден.

  1. ГРАДИНСКА ЛЮЛКА -
  2. ГРАДИНСКА ЛЮЛКА -
  3. FUNNY BUNNY ДЕКО ЗАЕК АСОРТИ 20/11/59 СМ -

 

Знаете ли, че в различните краища на България шарените яйца за Великден имат различни наименования, идващи от нашите пра-прабаби? Най-популярните от тях са перашки, китанчета, кадънки, пъстрени, сторени, писани, плескани, шарени, китени. А според българската народна традиция и култура, във Велинградския край острата част на яйцето са наричали „слонце“ – тъй като се появява първа при снасянето и гледа към слънцето. Задната част или т.нар заоблена, са наричали „месечина“, защото се появява втора. В миналото жените боядисвали великденските яйца само с растителни багрила: червено цвекло, череши, черни боровинки, коприва, липов цвят, орехови листа, кукуряк...

© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik