Великден вкъщи: идеи за декорация

Великден вкъщи: идеи за декорация

Великден е един от най-светлите християнски празници. Той е и един прекрасен повод за събиране на семейството около трапезата и създаване на уютна атмосфера. Приготвянето на вкусни гозби, омесването на козунак и боядисването на яйца несъмнено гарантират едно невероятно прекарване на празника, но има и още нещо, което ще направи усещането още по-прекрасно – декорацията. Ето и нашите идеи за декорация за Великден:

Великденска декорация на трапезата

От покривката до приборите за хранене, всичко трябва да бъде добре изпипано. Добре е да започнем с красива празнична покривка, върху която да подредим красив сервиз. Изборът на съдове с пролетни мотиви също е невероятно решение, което ще впечатли всеки гост. За още по-добра визия можем да заложим и на по-цветен тишлайфер, който да подчертае съдовете с вкусни ястия.

Съвет: Добави декорация на трапезата

За добавяне на повече уют можем да декорираме масата със свещник, пролетни цветя и други декорации. Порцеланови зайчета, декоративни яйца или венци също са прекрасни допълнения, които можем да поставим в средата на трапезата.

Идеи за декорация

Великденска декорация на балкона

Знаем, че слънчевото време ни кара да се чувстваме по-живи от всякога и точно затова сутрините на балкона са едни от най-дългоочакваните моменти от почивните дни. Удобният градински сет с масичка и столчета дори за най-тесните тераси е повече от задължителен. Други елементи, които ще направят сутрешното ни кафе още по-приятно, са празнични чаши, меки декоративни възглавнички и пролетни цветя в красива кашпа.

Съвет: Клонки с декорация

Лесно и бързо можем да направим сами великденска декорация. Нужни са ни няколко клонки, ваза и висящи декорации. Поставяме откъснатите клонки във вазата, декорираме с украшенията и готово. В случай, че искаме да добавим малко цвят, можем да увием и малко цветна прежда по част от клонките.

  1. NEW FLOWER КОКИЧЕ ВИСЯЩА ДЕКОРАЦИЯ 6.5 СМ -
    VILLEROY & BOCH NEW FLOWER КОКИЧЕ ВИСЯЩА ДЕКОРАЦИЯ 6.5 СМ
    вместо 29,99 лв. Специална цена 20,99 лв.
    Различни варианти
    Избери вариант
  2. MINI FLOWER СЕТ 2 БР. КОКИЧЕТА 4 СМ -

Малки великденски кътчета у дома

Страхотна идея е да създадем и малки великденски кътчета навсякъде вкъщи. Можем да използваме различни порцеланови декорации, венци, декоративни яйца и други. Задължителното е единствено желание и щипка вдъхновение, за да внесем Великден у дома и да почувстваме празника още по-топъл и уютен.

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik