Свежи идеи за всекидневната и трапезарията

Свежи идеи за всекидневната и трапезарията

Отворените, светли пространства създават усещане за простор и свобода. Въпреки това, те често се обзавеждат по-трудно, заради разделението на зоните. Обикновено в този случай се налага да вместим хол и трапезария или трапезария и кухня в едно помещение, като разделим мислено стаята на две. В други случаи пък даже ни се иска да създадем кухня, трапезария, релакс зона, място за хоумофис и още. Затова е важно как ще използваме пространството за обзавеждане – какви цветове ще изберем, как ще позиционираме мебелите, на какви продукти ще се спрем. Съветът ни е винаги да избираме мебели, които си подхождат. Ето и още няколко идеи:

Идеи за обзавеждане на хола и трапезарията

Модулни системи

Много мебелни брандове предлагат модулни системи с продукти с една визия. Това е идеално решение за големи пространства, тъй като можем да изберем мебелите, които са ни необходими и да ги интегрираме в интериора. По този начин ще добавим хармоничен вид на стаята и ще успеем да създадем различни зони.

Цветова гама

Ако изберем една цветова гама за кухнята, хола и трапезарията ще съзадем едно балансирано пространство на ред и хармония. Можем да пренесем също кухненските форми в трапезарията и да изберем маса с плот в същия цвят, както кухненския. Ако търсим пък обратния ефект, можем да използваме различна цветова палитра за отделните части, за да те се почувстват по-разделени.

Материали

Както вече споменихме, комбинирането на материала и цвета на кухненския плот и трапезната маса ще придаде повече баланс и усещане за организираност. Ако добавим обаче към тях и холна маса, столове, комод или бюфет в същите цвят и материал, ще създадем едно наистна дизайнерско решение за обединяване на всички тези зони в пространството.

Бар маса и столове

Ако искаме да добавим малко модерен шик, е необходимо единствено да заложим на бар маса и столове. Това ще придаде по-съвременно усещане и ще разнообрази интериора. Също така можем да подберем материал и цвят, който да пасне на останалото обзавеждане.

Още вдъхновение:

 

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik