Основи насоки и съвети за печене на мъфини и къпкейкчета

Основи насоки и съвети за печене на мъфини и къпкейкчета

Общо основно оборудване

Печенето на мъфини и къпкейкчета не е толкова трудно, стига да притежавате подходящото оборудване за печене. За да се подготвите, първо се нуждаете от набор от основно оборудване - кухненски везни за точно претегляне на брашно и захар, селекция от купи за смесване на тесто и гарнитури и скрепер за тесто. Малък съвет от нас: Улеснете себе си и оставете кухненския робот да направи смесването на тестото - така ще имате свободни ръце, за да подготвите декорацията.

По този начин ще направите апетитни мъфини

Когато тестото за мъфини е направено, е време да се пече. Металните форми с покритие са идеални за това. Просто ги намажете леко с масло и напълнете около две трети с тесто, за да се даде възможност на тестото да втаса. Вместо да омазнявате коритата за печене, можете също да поставите хартиени формички и да излеете тестото директно в тях. По този начин върху самата метална форма няма да останат остатъци. Също така, ако използвате хартиени форми за печене - мъфините могат да се подредят красиво на многоетажна стойка.

Още подобни продукти...

Всичко необходимо за печене на къпкейкчета

Къпкейкът е по-красивият и украсен вариант на мъфина – съответно за приготвянето му е необходим същият асортимент. Но това, което прави къпкейка уникален, е неговата заливка. Нейният вид варира от глазура до различни заливки с маслен крем, парижки крем, ганаш или маскарпоне. Те могат да се декорират изключително добре с помощта на шприц, като може да боравите с различни приставки. Може също така да използвате специална спринцовка за декориране, за да добавите избрани от вас букви, елементи или детайли към къпкейковете. В комплекта за приготвяне на къпкейкове обикновено се включват и инструменти за детайлно моделиране на топинга.

Още подобни продукти...

Как да преместиш мъфините и къпкейковете безопасно

След като сте готови с приготвянето и декорирането, пред вас остава задачата успешно да ги пренесете до семейното събиране или пък партито с приятели. За тази цел използвайте стойки за кексчета или преносими етажерки със специални защитни покрития. По този начин ще бъдете сигурни, че успешно ще можете да предпазите приготвените от вас десерти. Освен това, поднасяйки ги в подобни стойки, със сигурност ще впечатлите ефекта и интересна презентацията.

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik