Смарт осветление за дома

Смарт осветление за дома

Колко би било хубаво да можем да изгасим осветлението без да ставаме от леглото. Или коридорът да светва веднага щом се приберем. Всички сме единодушни, че управлението на осветлението вкъщи дори когато сме в движение е едно чудесно решение, което освен че ще ни донесе изключително удобство, ще ни помогне и в пестенето на електроенергия. Тогава ще ни помогне смарт осветлението. Развитието на технологиите ни донася възможността за лесен контрол, който ще спесни много от грижите ни. Ето и какво трябва да знаем за смарт осветленето:

Какво е смарт осветление?

Смарт осветлението е осветление, което можем да управляваме посредством безжична връзка от разстояние. Така традиционният начин за управление на осветлението само чрез ключа на стената остава в миналото. Вместо стандартния ключ, смарт осветлението можем да контролираме с приложение от смартфона ни, с дистанционно или чрез гласова команда.

Смарт осветление

Какви опции има смарт осветлението?

Смарт осветлението ни дава много възможности: топли и студени температури на светлината, 16 милиона цветни тона, безкрайно променливо затъмняване и различни цветове. По този начин можем сутрин да се обличаме за работа с по-мека, лека светлина, когато изпълняваме вечерната си рутина да засилим яркостта, а когато гледаме филм да добавим някой специален ефект. Освен това чрез отдалеченото управление можем да включим осветлението вкъщи, докато се прибираме, или да изгасим забравена лампа. Също така можем да се защитим от крадци като включваме осветлението вкъщи дори когато сме на почивка.

Предимства на смарт осветление: 

  • Удобно дистанционно управление чрез мобилно приложение, дистанционно или гласова команда
  • Страхотни светлинни ефекти от промяна на цвета до затъмняване
  • Запазване на индивидуални настройки
  • Симулирано присъствие за защита срещу крадци
  • Таймер и режим на разстояние за пестене на електроенергия
  • Енергоспестяващо, ефективно и безопасно

Как се управлява смарт осветление?

Чрез мобилно приложение или дистанционно управление

Контролът чрез Bluetooth е изключително лесно – всяко смарт осветление с Bluetooth има QR код за изтегляне на безплатно приложение за всички смартфони и таблети с Android и iOS. Веднага след като приложението се изтегли и смарт осветлението се инсталира, устройствата могат да бъдат свързани и конфигурирани чрез Bluetooth. Алтернативно, могат да бъдат контролирани посредством дистанционно управление.

Чрез WiFi

За смарт осветлението, което може да бъде свързано към приложението на смартфони и таблети чрез WiFi обикновено е необходим подходящ „контролен център“ (достъпен в магазините за електроника). След като той е инсталиран и приложението изтеглено, всички смарт уреди у дома могат да бъдат контролирани от смартфона или таблета. Предимството им е, че по този начин не е необходимо да бъдем наблизо, както при Bluetooth свързване. По този начин можем да бъдем навсякъде и да управляваме смарт осветлението.

Управление с гласова команда

Гласовият контрол на операционните системи като Alexa & Co са най-иновативният и удобен начин за управление на смарт осветление. В допълнение към смарт осветлението, високоговорителя Amazon Echo или подобен ще бъде необходим, за да се възползваме от опцията. По този начин ще можем лесно да управляваме смарт осветлението само с гласови команди у дома.

Кой вариант за управление да изберем?

Изборът на вариант за управление на смарт осветление зависи от собствените предпочитания. Ако искаме пълен контрол WiFi управлението, което ще ни даде възможността да управляваме смарт осветлението по всяко време. Ако искаме нещо по-лесно – дистанционното управление или чрез мобилно управление ще бъде идеално решение. А ако искаме да преминем на следващото ниво, най-подходящо ще е управлението с гласови команди. Който и начин да изберем, резултатът ще бъде повече удобство, спестяване на електроенергия и повече опции. Страхотно за любителите на иновативните технологии!

Още вдъхновение:

 

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik