Сладка рецепта за сърца от бутер тесто

Сладка рецепта за сърца от бутер тесто

Сладко като любовта… Винаги сладостта се е свързвала с любовта – може би заради невероятното блажено усещане на сладките десерти, което ни кара да се влюбим във вкуса! Днес със сладко празнуваме различни хубави поводи като радостно ги отбелязваме с парче торта. Но понякога имаме нужда и от малко поглезване без конкретен повод – просто ей така за подслаждане на ежедневието! Затова сме подготвили чудна рецепта за малки сърцевидни тортички от бутер тесто, които да направят деня ни по-сладък. Ето и какво ни трябва:

Необходими продукти:

  • 2 опаковки бутер тесто
  • 150 г масло
  • 100 г пудра захар
  • 1 бр. яйце
  • Розов хранителен оцветител
  • Захарни перли за декорация

Начин на приготвяне на сърца от бутер тесто:

Изрязваме сърца с еднакъв размер като премахваме остатъците от вътрешността. Намазваме с разбито яйце и печем 10 минути на 200 градуса с горен и долен реотан. Когато са готови, ги изваждаме, за да се охладят.

Разбиваме маслото и пудрата захар и добавяме розовия оцветител. След това пълним торбичката на шприц със звездовиден накрайник. Правим малки точки с шприца по продължение на изпечените сърца от бутер тесто. Поставяме две сърца от бутер тесто едно върху друго и украсяваме със захарните перли.

И готово – нашите сърца от бутер тесто са готови! Можем да поднесем със сладка напитка по избор, за да се насладим още повече на невероятния вкус. А споделянето на тортичките с любим човек, ще направи момента ни още по-хубав!

Още вдъхновение:

 

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik