Направи си сам релефна картина в плаваща рамка

Направи си сам релефна картина в плаваща рамка

Минималистичното изкуство е любимо на всички почитатели на естетиката и семплия стил. Релефните картини са красив аксесоар за елегантния, изчистен интериор. Те са непретенциозни и напълно съвършени в своята хаотичност. А уникалността на всяка, ги прави истинско произведение на изкуството. В четири стъпки ще създадем тази ефектни творби, които ще можем да закачим на стените вкъщи. Ето ги:

  1. КАРТИНА 58/88 СМ -
    MONEE КАРТИНА 58/88 СМ
    199,90 лв.
    Различни варианти
    Избери вариант
  2. PAMPASCA GRASS КАРТИНА 50/70 СМ -

Необходими материали:

  • Рамка за картина
  • Платно за рисуване (0,5 или 1,5 см по-малко от рамката)
  • Гипс или друг готов за употреба материал
  • Вода за смесване
  • Шпатула, четка или ролка за боядисване
  • Силна самозалепваща лепенка или течно лепило
  • По желание: цветен спрей

Стъпка 1: Смесване на материала

За сместа можем да използваме гипс или друг материал като структурна паста. Материалът се смесва с вода в съотношение 2:1 (според указанията на производителя), след което се оставя да подейства за малко, за да се получи хомогенна смес.

Съвет: Ако сместа е твърде течна или твърде гъста, просто можем да добавим повече вода или материал.

Стъпка 2: Време е за малко креативност

Нека развихрим своето въображение! Нанасяме обилно от сместа върху платното и я разнасяме с помощта на четка, шпатула или ролка. Можем да опитаме различни техники и стилове. След като сме готови, оставяме платното да изсъхне за една нощ.

Съвет: Вместо четка можем да използваме и листо, гъба или друго. Няма ограничение за идеите ни. Колкото по-интересна се получи картината, толкова по-добре.

Плаваща рамка като в музей

Плаващите рамки често се използват за представяне на картините в музеите. Типично е видимото разстояние между самата картина и рамката, което ни позволява да се фокусираме повече над самата творба. Затова сега ще използваме точно такава рамка – за да привлечем вниманието към нашето произведение.

Стъпка 3: Приготвяне на рамката

Можем да дадем втори живот на стара рамка, а може и да използваме нова. Каквото и да изберем, трябва да премахнем стъклото. След това връщаме гърба на рамката и го залепваме здраво със самозалепваща лепенка или течно лепило. Ако искаме по-добър резултат, може да го оцветим с бял или черен спрей, за да няма видима фуга.

Съвет: Не трябва да забравяме да премахнем клипсовете за закачане на стъклото с клещи. Те вече не ни трябват.

Стъпка 4: Платното се поставя в рамката

Когато сме готови с рамката, е време за платното. Залепваме платното в центъра на рамката и готово!

Съвет: Не пестим от лепилото! Платното трябва да е здраво залепено.

Нашата релефна картина е готова

Картината с интересна структура не е за всеки, но почитателите на изчистените стилове, ще я оценят! Тя е красива, уникална и много впечатляваща. Така че нека се захващаме за работа и да създадем тази невероятна картина!

Още вдъхновение:

 

 

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik