Направи си сам ориенталски поднос

Направи си сам ориенталски поднос

 

 

Ориенталските орнаменти са незаменима част от културата на Изтока. Те се отличават с красиви детайли и повтаряеми фигури в широка гама разновидности. Присъстващи в бижута, тъкани, фасади на сгради и още много, ориенталските орнаменти са идеално допълнение и към дизайна на съдовете за хранене, красящи трапезата ни. А колко би бил красив един ориенталски поднос с чаша ароматно кафе и декоративна свещ, например? Сега можеш да си го направиш сам и да се пренесеш в магията на 1001 нощи, и то само в две прости стъпки!

Необходими продукти:

  • Поднос
  • Шаблон и тиксо
  • Акрилна боя
  • Четка или дунапренена гъба
  • По желание: спрей с бял или златист цвят за основа

Подноси

 

Първа стъпка: Следване на шаблон

Можем да опитаме да направим орнаментите сами, но ако се затрудняваме, винаги можем да използваме готов шаблон, който да закупим от магазин за хобита. По този начин единственото, което трябва да направим, е да изберем подходящи цветове боя. Бялото е изключително подходящо, тъй като изглежда елегантно и се съчетава добре с всякакъв интериор. Преди обаче да започнем боядисването е важно да се уверим, че шаблоните са добре прикрепени – можем да използваме тиксо, което да ги постави на едно място.

Ако сме избрали кръгъл поднос, ще сме изправени пред по-голямо предизвикателство. Но това ще направи работата ни още по-интересна, а резултатът – повече от оригинален!

Съвет: Слагане на основа за боядисването

Ако ни се намира стар поднос с мотиви, които не харесваме, можем лесно да ги заличим със спрей. Когато вече основата е едноцветна, можем да започнем с добавянето на орнаментите. Преди обаче да започнем с тази стъпка трябва да изчакаме основата да изсъхне. Това ще ни помогне да избегнем разтичане на новата боя и получаване на желания резултат.

 

Втора стъпка: Нанасяне на боя

Без значение дали сме избрали няколко цвята или един, от значение е да внимаваме да не разместим шаблоните. Също така не е препоръчително да слагаме много боя, за да не се размаже извън шаблона. Най-добре ще се получат орнаментите с потупващи движения на четката.

 

Акцент от Изтока

Проектът ни вече е готов да внесе ориенталски привкус на интериора! Препоръчваме редовната му употреба със следобедно кафе, чаша билков чай или свеж, екзотичен коктейл. Наздраве!

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik