Направи си сам ориенталски фенер

Направи си сам ориенталски фенер

 

Ориенталските, горещи нощи са по-близо от всякога. Разнообрази интериора с детайли от Далечния изток, в стил 1001 нощи. Шарените орнаменти, сложни декорации и лъскав елементи ще направят дневната още по-красива. Сега можеш да си направиш сам стилна декорация с ориенталски мотиви: трябва ти единствено малко свободно време, вдъхновение, щипка сръчност и няколко основни продукта.

Фенери и поставки за свещи

 

Необходими продукти:

  • Празна консерва
  • Бормашина с приставка за свредло за метал, всякаква дебелина
  • Дъска
  • По желание: шаблон, тиксо


Първа стъпка: Скициране на мотива

Първо ще направим дупките в консервата. За целта е необходимо да скицираме къде да продупчим метала. Първо трябва да облепим консервата с тиксото и после да отбележим дупките, които образуват ориенталски орнамент. За още по-добър резултат можем да използваме и шаблон, който да ни помогне в изработката.


Втора стъпка: Пробиване на дупките

Идва ред на пробиването на дупките. Единствено трябва да бъдем внимателни бормашината да не се подхлъзне. Можем да използваме дъската, за да подпрем консервата на нея. По този начин, когато пробиваме дупките ще избегнем грозните вдлъбнатини по повърхността. Освен това дъската ще ни помогне да бъдем по-стабилни с бормашината и да избегнем нараняване.

Накрая, когато всички дупки са направени, отстраняваме тиксото и с помощта на влажна кърпа премахваме остатъците. И готово!

Съвет: Онлайн трикове за по-лесна работа

Има различни трикове за пробиване на консерва, които можем да открием онлайн. Целта на тези техники е да не направим вдлъбнатини. Единият известен начин е напълване на консервата с вода и замразяване до лед във фризер. Другият е пълненето на консервата с пясък. Но най-ефективно и лесно остава използването на дъска.

Ориенталска атмосфера с красив фенер

Нашият ориенталски фенер е готов само в две стъпки! Остава ни да сложим вътре свещ и да поставим на масата в дневната или пък на балкона. Атмосферата ще бъде още по-уютна с ефектните сенки, които фенерът ще създаде. По този начин можем да се пренесем в „1001 нощи“ само с два-три основни продукта, преобразени с малко въображение.

И един последен съвет: добавянето на ароматна свещ към фенера, ще направи изживяването още по-невероятно!

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik