Направи си сам керамична ваза

Направи си сам керамична ваза

Направи си сам керамична ваза

Само един слой боя може да превърне старата ваза в модерен и актуален аксесоар за дома. Керамичните декорации ще придадат на интериора по-изтънчен и красив вид. Всички стари свещници, вази или купи могат да бъдат съживени с керамична боя, която можем да направим вкъщи. Ето и какво ни трябва:

Необходими материали: 

  • Интериорна или акрилна боя
  • Бакпулвер
  • Четка за рисуване
  • Ваза, чаша, кана или друг съд

Стъпка 1: Смесваме съставките

Подходящият слой боя е от съществено значение за имитацията на керамика, заради нейния специфичен цвят и структура. За да приготвим сместа, трябва да миксираме бакпулвера и боята в съотношение 1:2 и да разбием добре, докато се получат мехурчета и сместа бухне. Тя трябва да бъде лека и въздушна.

Съвет: Можем да използваме и интериорна боя. При нея сместването ще бъде по-лесно, тъй като ще ни се наложи да използваме по-малко количество от боята, заради нейната плътност.

Стъпка 2: Правилния слой боя

Смесената боя се нанася върху съда на тънки слоеве. Изчакваме около 30 минути след всеки слой боя, за да може по-бързо да изсъхне. Можем да повторим тази стъпка 2-3 пъти. 

Съвет: Ако се образуват бучки, не бива да се притесняваме. Това е нормално и ще направи съда да изглежда още по-автентичен и уникален.

  1. КЕРАМИЧНА ВАЗА 16/6.5/23.5 СМ -

И готово – имаме красива керамична ваза, която да разкраси дома! Керамичните съдове вкъщи не са само тренд, те са мода, която винаги ще бъде актуална и пресъздавана. Вазата, която направихме може да поставим както в дневната, така и в спалнята, като прибавим няколко пролетни цветя или сухи треви. Създаването на керамична ваза ще бъде и перфектно занимание за уикенда, когато искаме да направим нещо вкъщи. Затова нека развихрим въображението си и направим тази красива декорация!

Още вдъхновение:

 

 

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik