Направи си сам цветен букет от сухи растения

Направи си сам цветен букет от сухи растения

Сухите треви се превърнаха в основен акцент в бохо стила. Придаващи уют и усещане за близост до природата, те станаха един задължителен елемент от декорацията у дома. През пролетта обаче те могат да придобият малко по-различен, по-цветен и свеж вид. Как? С малко сръчност и пъстра боя. Ето и какво ни е необходимо:

Необходими материали:

  • Сухи треви (царевични класове, лен, пампаска трева и други)
  • Различни акрилни бои
  • Вода
  • Четка за рисуване
  • Чиния или купичка за смесване на боите и оцветяване

Първа стъпка: Смесваме боята

Първо смесваме цветовете. Защо? За да си направим интересен, вълнуващ цвят, различен от основните. Например смесваме червено и синьо в съотношение 2:1, за да получим наситено лилаво. Към цветовете добавяме малко вода и разбъркваме, докато не получим желания цвят. За по-дребните треви като класове или лен е по-добре да използваме по-малко вода – около 1-2 супени лъжици. В противен случай цветната смес ще стане твърде течна и няма да ги покрие добре. При храстовидните треви като пампаска трева няма нужда да пестим вода. Дори 10 супени лъжици ще са добре и боята ще покрие тревата.

Втора стъпка: Боядисваме сушените треви

След като сме смесили боята, потапяме една по една сухите треви в сместа. Можем да си помогнем с четка, така че резултатът да е перфектен. Както споменахме в първа стъпка, трябва да потапяме храстовидните треви в по-течни смеси, за да се оцветят равномерно.

Трета стъпка: Сушене

Закрепваме боядисаните треви с цвета надолу с канап или щипки, за да не се изкривят, докато съхнат. Трябва да изсушим внимателно храстовидните треви, които след това да са също толкова пухкави. Добре е да поставим под тях кърпа или вестник, за да не изцапаме пода.

И готово – имаме красиви, цветни сухи треви! Идеални за декорация през всеки сезон, цветните треви са перфектно допълнение към вазите, които красят дома. Така че да се захващаме и да направим тези интересни декорации! 

  1. КЕРАМИЧНА ВАЗА 16/6.5/23.5 СМ -

Още вдъхновение:

 

 

 

 

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik