Как да си направим мебели от палети?

Как да си направим мебели от палети?

Мебелите от палети не са поредната интериорна приумица те са модерен начин да създадем street food обстановка с еко почерк. Подходящи са за открити пространства като двора и градината, а основните им преимущества са устойчивостта, красивият дизайн и автентичният стил. За тяхната изработка са необходими само оригинална идея и палети. Подобен вид градинско обзавеждане попада в категорията “домашен майстор” и може да се открие във вид на дивани, пейки, маси и други интериорни елементи.

Какво представляват мебелите от палети?

Те са здрави, с интересен дизайн и могат да се превърнат в перфектната декорация за всеки двор. С годините мебелите от палети са станали част от все повече дизайнерски проекти за жилищен интериор, защото имат индивидуално излъчване, което отлично се вписва в концепцията за модерен дом. Отличителната им черта е, че изглеждат като нешлифован диамант, лесни са за обработка и са супер вариант за почитателите на рециклирането. Съществуват разнообразни съвети и трикове за това как можем да изработим такъв вид обзавеждане, което да е едновременно красиво и удобно за използване.

За къде са подходящи мебелите от палети?

Палетните мебелите са предназначени основно за външни зони като големи веранди, дворове и градини. Често се търсят и за просторни тераси, където има възможност да се позиционира подобен екстериорен елемент. Комбинират се безпроблемно с текстил и със стандартно обзавеждане, а нарастващата им популярност обяснява и присъствието им в много заведения и дори офиси. Те съчетават няколко стила, което ги прави търсена придобивка за мнозина в дизайна им ще забележите нотки на индустриалния и провинциалния (кънтри) стил, но и модерни акценти.

Как да си направим подобен вид обзавеждане?

Водещото в случая е да се придържаме към инструкциите за изработката на мебели от палети. Ето и някои полезни съвети за създаването на интериор, включващ подобен вид обзавеждане:

  • планиране преди да извадите рулетката, помислете с какъв размер искате да бъдат палетните мебели. Стандартните размери на палетите са 1200/800 мм, което е важно да бъде предвидено. Сред вариантите са да направите диван с две плоскости, които са разположени една върху друга към тях добавете още една в зоната на гърба;
  • детайли за да е почивката на новия диван приятна, изберете меки възглавници за повече комфорт. Допълнете ги с топло одеяло за хладните дни от годината, а защо не и с малка масичка, която да декорирате с подходяща украса;
  • добавете още историята не приключва с изработката на палетен диван. Можете да създадете и други интериорни елементи като пейка, стол, маса и стелаж от палети.

Създаването на оригинален екстериор никога не е било по-лесно, защото днес всеки може да си направи красиво обзавеждане за двора от палетни материали. За тази цел е нужно вдъхновение, добра идея и конкретни технически насоки за изработката на подобни компоненти.

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik