Как да разделим хола на две стаи?

Как да разделим хола на две стаи?

Правилното използване на пространството в жилището е основна задача на всеки от нас. От избора на мебели до подбора на цветове – всеки детайл е от значение при организирането на наличната площ. За да се сдобием с уютен дом, е нужно да подберем внимателно и цветовата схема, която ще преобладава във всяка една от стаите. За малки помещения са препоръчителни светлите и пастелните нюанси, като към тях може да се добавят ярки цветове за акцент.

Как да извършим разделяне на хола на функционални зони?

Превръщането на всекидневната в две стаи е напълно възможно. Обикновено се заемаме с разделянето на хола, който може да се обособи в дневна и спалня. Създаването на хоум офис в тази част от дома е също сред честите практики, тъй като много хора работят от вкъщи, а това налага създаването на подходящите трудови условия. Ето как можем да извършим модерно и удобно зониране на хола:

  • чрез цветови комбинации – разделянето на дневната е възможно да се осъществи посредством контрастни съчетания от нюанси за визуално очертаване на отделните зони. Добра идея е едното помещение да е в светлата цветова гама, а другото да е в по-тъмни тонове;
  • поставяне на различни подови настилки – ако за хола сме заложили на ламинат, то в спалнята можем да сложим плочки. Подобно “очертаване на граници” се прилага много често при планирането на интериора, защото с него се постига впечатляващ естетически ефект посредством оптическо разделяне;
  • монтиране на паравани – те могат да бъдат подвижни и неподвижни, като и в двата случая ще отделят различните видове помещения и ще осигурят желаното уединение. Параванът ще послужи не само като практичен елемент, но ще бъде и оригинален интериорен акцент;
  • вертикални шкафове – още една добра идея за разделянето на хола на две или повече зони. Вертикалните шкафове могат да са с отворен дизайн, но и да са с плътна конструкция – и в двата случая ще се получи ефектно разделение на отделните стаи.

Разделянето на хола може да включва планирането на две и повече зони. Спалня и дневна, дневна и хоум офис, а защо не и комбинация от трите? Някои жилища имат голяма площ, която дава възможност именно за такъв тип дизайн на интериора. Крайният избор зависи от личните предпочитания на всеки човек, но и от архитектурните особености на апартамента.

Кои са актуалните цветове при интериора през 2023?

Жълто, бяло, цвят горчица и розово-червено тези нюанси заемат почетните места в класацията за най-актуални цветове при интериора. През 2023 ще станем свидетели на експлозия от цветове, които въздействат на едно много фино ниво и придават автентично излъчване на жилището. Могат да се комбинират помежду си, но и да се използват самостоятелно при разделянето на дневната и не само.

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik