Как да обзаведем малка баня

Как да обзаведем малка баня

Как да планираме малка баня

Когато планираме малка баня трябва да избягваме нейното визуално разделение на отделни зони. Това ще я направи да изглежда по-тясна. Затова най-добре е да я планираме като цяло помещение и да се обърнем към минималистичен дизайн, който ще ѝ придаде широта и усещане за повече пространство. Добра идея е използването на мебели, които ще могат да бъдат закачени на стената и няма да заемат много място. Ако няма възможност за поставяне на такива, можем да се обърнем към мебели с крачета. Когато подът е открит, усещането е за по-голямо пространство. Стъклените стени за душ също ще придадат отвореност и същевременно ще предоставят комфорт.

Използване на визуална измама за усещане за по-голяма баня

Ако искаме тясна баня да изглежда голяма, можем да използваме този трик: експертите съветват да бъде избрана комбинацията от светли стени и по-тъмен под. Това ще придаде на банята дълбочина и ще направи банята да изглежда по-голяма. Също така можем да създадем ъгли и ниши с по-цветни плочки, които да привлекат вниманието. Друг начин е добавянето на огледала. Поставянето на тесни огледала в ъглите на банята ще я направи да изглежда по-широка и просторна. А огледалото над мивката е задължителен елемент, който освен че е незаменим за комфорта ни, ще направи интериора още по-елегантен.

Съвет: Повече място за съхранение с малки мебели

Ако имаме нужда от допълнително пространство, можем да използваме огледални шкафове, които ще поберат голяма част от вещите ни.

 

Използване на подходящо осветление

Правилното осветление е задължително, когато става дума за грижа за тялото и нанасяне на грим и козметика. Освен това колкото по-осветено е едно помещение, толкова по-широко изглежда то. Ако няма възможност за използване на дневната светлина от прозорци, вграденото осветление е добро решение. Изборът на огледало с осветление също ще придаде повече отвореност и удобство.

Използване на аксесоари за баня без дупчене

Продупчването на плочките в банята не е шега работа. Преди да го направим трябва добре да обмислим къде да поставим конкретните аксесоари за баня за дълъг период от време и да се оборудваме с необходимите инструменти за безопасна работа. Затова понякога използването на продукти със залепване или фиксиране с вакуум е най-доброто решение. Освен че поставянето им е надеждно и стабилно, лесното им премахване и преместване е другият им плюс.

Добра идея е да заложим на етажерка, поставка за сапун и други елементи с вакуумно фиксиране. То е достатъчно устойчиво, за да издържи всичките ни козметични продукти, без да имаме притеснение. Важно е единствено да избягваме поставяне върху фуги. За да вакуумното фиксиране бъде здраво е необходима гладка повърхност.

Също така използването на закачалки и други аксесоари с лепенки е добро решение. То няма да остави трайни следи като пробиването на плочки и ще бъде достатъчно надеждно.

 

Затова малката баня не бива да ни отчайва. Тя винаги може да бъде обзаведена така, че да бъде красива, комфортна и функционална. Следването на тези съвети ще помогне за създаването на една невероятна атмосфера дори в тясна баня.

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik