Интериорни стилове в кухнята

Интериорни стилове в кухнята

Малко бетон, щипка класическа изящност и доста кънтри елементи – няма нещо като точна формула за перфектна кухня. Единственото условие е да сме удовлетворени от резултата и той да ни прави щастливи. Но все пак е важно да се придържаме към един основен стил, който по желание можем да надградим с различни детайли в друг стил. Ето и кои са основните интериорни стилове в кухнята:

  1. Класическа кухня

Изчистена, елегантна и с прави форми. Класическите кухни придават спокойствие и усещане за чистота със своя сдържан стил. Най-добре подхождат на пастелни тонове и естествени материали. Бялото и сивото са абсолютна класика, която в съчетание с меката топлина на дървесината създава уютна атмосфера и усещане за простор. Освен това опростените форми на тези кухни са идеални за добавяне на различни декорации, които ще разчупят стила.

  1. Модерна минималистична кухня

По-малкото е повече! Несъмнено това е девизът на минималистичните кухни, които пасват еднакво добре на по-широки и по-тесни пространства. Тяхната прекомерна опростеност създава усещане за ред и подреденост, което пък от своя страна създава хармонична атмосфера. Мебелите с правилни линии, без дръжки и други излишни елементи, които да отнемат вниманието ни, са задължителни. Цветовата гама предимно е в бяло, като най-семплият, ненатрапчив цвят. Тук обаче трябва да бъдем и внимателни с декорацията – не бива да прекаляваме, като за предпочитане е тя да бъде минимално малко.

  1. Модерна елегантна кухня

Модерната кухня впечатлява със своята практичност. Характерът ѝ е футуристичен, като тук изборът на цветове често се свежда до по-тъмни, черни тонове. Иновативността на тези кухни е тяхна първа отличителна черта, която разкрива и техния чар. Ясни, изчистени линии, леко груб стил, целенасочено използване на неръждаема стомана и липса на стандартни елементи – без дръжки, копчета, кранчета и други външни механизми.

  1. Кънтри кухня

Уютно, топло и близо до сърцето – това е кънтри стилът. Тук залагаме на повече елементи, флорална декорация и функционалност. Дървесината и естествените материали са задължителни, като тяхната красива дърворезба е повече от характерна.  Романтиката се създава от наличието на домашен текстил и множество кухненски аксесоари. Ако имаме любима готварска книга, нека е на максимално видно място, което ще допълни интериора, а ако обичаме плодовете, нека те са в красива купа на трапезната маса. Цветовете са светли, като ретро елементите са приветствани, но в умерени количества.

  1. Индустриални кухни

Кухня в изоставена фабрика – това описва индустриалния стил. Високите тавани, груби тухли и черна стомана са задължителни. По-тъмните цветове са характерни като те са най-добре подчертават ретро атмосферата на Ню Йорк, откъдето стилът произхожда. Бетон, стомана и състарено дърво са частите на индустриалния стил, който ще направи красива.

  1. Изящна кухня

Елегантността и блясъкът са тук. Всичко, което ще добави повече изящност и елегантност е препоръчително. Можем да заложим на огледала, геометрични форми и гланц. Тук целта ни е да бъде колоритно. Можем да бъдем креативни и да се осмелим да създадем мечтаната атмосфера.

  1. Ретро кухня

Диско ерата е тук. Ярки цветове, привличащи вниманието графични елементи и игра с контраста – това е стилът от 60-те години на миналия век. Можем да създадем ретро кухня с модерна нотка, която едновременно да ни връща в миналото и държи в настоящето с актуалните удобства. Асиметрията тук е препоръчителна, като мебелите с крачета са силно характерни.

Стилът е важен, но също и така и практичността и пасването с размерите на нашето помещение. Затова кухните по поръчка са най-добрият избор. Ще създадем точно това, което искаме и ще направим времето в кухнята любимо.  

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik