Идеи за обзавеждане на малка дневна с кухня

Идеи за обзавеждане на малка дневна с кухня

Дори при обзавеждането на малък хол с кухня с ограниченото пространство има възможност да създадете завидна атмосфера и то без да се жертват комфорта и естетиката. За да се постигне това е важно да се се следва правилния дизайнерски подход, да се обмислят някои идеи и решения, които оптимизират стаята.

Как да оптимизирате пространството в малък хол и кухня?

Съчетаването на малък хол с кухня предоставя опцията да се превърне в уютен и функционален кът. Ето няколко идеи за избор на мебели за такъв тип пространство:

  • пространствени решения – използвайте високи шкафове и рафтове, за да акцентирате обстановката надолу, което ще направи помещението да изглежда по-голямо. Разгледайте вариантите с кухненски бокс или малка кухня с трапезария и хол, което ще ви позволи да комбинирате две функции на едно място;
  • многофункционални мебели – изберете дивани или маси, които може да се трансформират и да отговорят на различни нужди. Например, може да потърсите холна маса, която с механизъм за повдигане се превръща в трапезна. Така ще оптимизирате обзавеждането в стаята с ограничена площ.

С правилния подход, дори и малкото помещение може да бъде функционално и красиво обзаведено.

Интериорни решения и декорация

Преобразяването на малък хол с кухня изисква не само оптимално спрямо функционалността, но и естетическо мислене относно интериора. Какво може да направите?

  • избор на цветове и материали – заложете на светли и неутрални цветове, които визуално да уголемят пространството. Материалите като стъкло или метал също добавят модерен и просторен вид на кухнята с всекидневна. Също така, от метал може да създадете кухненски рафтове, както в индустриалния стил, вместо те да са затворени с вратички, което ще придаде желания простор;
  • декоративни елементи и акценти – включете акцентни стени или текстил в по-тъмни или ярки цветове. Може да боядисате стената зад телевизора в открояващ се цвят или да сложите контрастиращи на стените завеси. Добавете декоративни предмети или растения, за да създадете усещане за живот в помещението.

Подходящият избор на тонове и нюанси, както и този на материали и декорация, дава възможност на вашата малка кухня с хол да се превърне в истинско бижу в дома.

Какъвто и да е размерът на стаята, посредством правилните  решения, може да създадете кът, който не само ще изглежда страхотно и стилно, но и ще покрие всички ваши нужди и очаквания, за които сте си мечтали.

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik