Боксспринг легло – първокласен комфорт за спокоен сън

Боксспринг легло – първокласен комфорт за спокоен сън

Какво е боксспринг легло?

Това, което прави боксспринг леглата уникални, е тяхната конструкция от три елемента: базова конструкция с пружинен пакет, основен пружинен матрак и топ матрак. Тези три слоя са създадени, за да поддържат оптимално тялото по време на сън и да осигуряват селективно облекчаване на налягането. За разлика от обикновените легла, при боксспринг няма рамка, която да поддържа матрака – тук основната конструкция се състои от пружинен пакет, който придържа матрака, а топ матракът се отнася до личното ни усещане за мекота.

 

Съвет: Предимства на топ матрака

В допълнение към удобната височина на леглото, топ матракът е едно от най-големите предимства на боксспринг леглото. Топ матракът гарантира улавяне и на малките движения на тялото и осигуряване на безспорен комфорт. Твърдостта му зависи изцяло от личните предпочитания, което прави боксспринг леглото идеално решение за партньори с различно предпочитание за матрак. Ползването на два различни топ матрака е напълно позволено, което не изключва и опцията за един цял.

Стабилна базова конструкция

При изработването на боксспринг леглото неговата основа се състои от дървена конструкция, обграждаща пружинен пакет. Равномерното разпределение на пружините поддържа средната част от матрака, давайки изключителна стабилност. Ядрото от пружинен пакет също позволява циркулацията на въздуха, което спомага за избягване на задържане на бактерии. Ползите на рамката са ясни – с просто око е забележимо равномерното обгръщане на тялото при натиск върху леглото и липсата на образуване на празнота или изкривяване, за разлика от обикновените легла.

Основен матрак с вътрешна пружина за отлично поддържане на гръбначния стълб

Пружините, без значение бонел, покет или барел, предоставят оптимална опора на гръбнака. Колкото повече пружини има боксспринг леглото, толкова по-чувствително реагира матрака на импулсите на натоварване. Добрата опора е изключително важна в областта на раменете и таза, така че нито да потъваме в матрака, нито да чувстваме напрежение. Идеалната степен на твърдост поддържа гръбначния стълб изправен, което предотвратява болки и проблеми с гърба. А благодарение на пружинната сърцевина в основата, матракът също диша.

Топ матрак за максимален комфорт

Топ матракът с дебелина от няколко сантиметра облекчава натиска върху основния матрак и ни предоставя несравнима мекота. Изборът на правилен топ матрак е индивидуален и може да бъде с каквато и да е твърдост. Класическият пълнеж на топ матраците е студена пяна, която е изключително дишаща и поддържаща тялото. Топ матраците от латекс също са добър хипоалергичен и антибактериален избор, който задържа топлината.

Видове пружини в ядрото на основната конструкция: 

Бонел пружини

При матраците с Бонел пружините са свързани помежду си. По този начин натискът се разпределя равномерно върху по-голяма площ и облекчава гръбнака. Пружините Бонел са базови и най-разпространени като се използват най-често за долната конструкция в ядрото.

Покет пружини

Пружините Покет са поставени в индивидуални джобове, свързани помежду си с платнени панели. В резултат на това пружините не се допират и всяка от тях може да реагира самостоятелно на натиск. Това значи, че при лягане на леглото, те реагират точково и разпределят теглото на тялото единствено на мястото, на което се намира.

Барел пружини

Барел пружините се характеризират с луковична форма. Матраците с Барел имат още по-висока точкова реакция. Това означава, че поддръжката на тялото е най-фина. Барел пружините са част от по-луксозните боксспринг легла, които предлагат най-добра поддръжка на тялото.

Колко е високо едно боксспринг легло?

Доста често срещан въпрос. Отговорът е около 60-70 см. Това прави лягането и ставането изключително лесно и без усилие на тялото. За съпоставка, височината на обикновеното легло с матрак е 40-50 см.

Какви екстри може да предложи още боксспринг леглото?

Боксспринг леглата предлагат невероятен комфорт при сън. Но освен това те са и изключително стилни и пълни с изненади. Някои модели имат удобни ракли, в които да съхраняваме спално бельо. Голям плюс са и амортисьорните механизми за повдигане или електрическите мотори за регулиране на положението на матраците. Също така повечето боксспринг легла предлагат множество опции за избор на цвят на дамаската или еко кожата, както и размери на легловата площ.

Боксспринг легла

Боксспринг легла

Още вдъхновение:

 

Назад
© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik