Шоко-лъжица за десерт? Бързо, лесно, вкусно!

Внимание, любители на шоколада! С няколко лесни стъпки съвсем сами ще можете да сътворите нещо супер вкусно и изискано, с което ще разтопите Вашите гости. Декорираните „шоколадови лъжици“ са идеалният подарък в последния момент, а и са чудесни за почерпка на малки и големи.

Необходими съставки и прибори:

  • Черен шоколад / кувертюр
  • Топинги за украса: поръски, цветя, бял шоколад и др.
  • Чаена лъжичка
  • Топлоустойчива купа
  • Тава или плоска чиния

Първо нарежете шоколада и внимателно го разтопете на водна баня. Щом консистенцията стане достатъчно течна, лъжицата може да се потопи в него. Като алтернатива, шоколадът може също да бъде разпределен на порции с втора лъжица. След това поставете пълните лъжици върху подготвената тава.

Съвет: Използвайте хартия за печене като основа под лъжиците за втвърдяването на шоколада.

Докато шоколадът е все още мек, можете да украсите творението си по ваш вкус. След това трябва да оставите всичко да стегне на хладно място или в хладилник.

Съвет: Препоръчваме декорации с бял разтопен шоколад само след като основата е поне малко стегнала.

Сега дойде моментът, в който можете да използвате шоколадовата си лъжица, за да подсладите топло мляко или какао. За да направите това, просто разтворете шоколада в чаша горещо мляко – в зависимост от вашия вкус можете да добавите допълнително друг подсладител към горещата си напитка. Седнете и се наслаждавайте на вкуса!

© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik