Сервиз за хранене с мраморен дизайн - направи си сам

Цветната посуда създава едно неописуемо лятно настроение у дома! А какво ще кажете да развихрите въображението си и с творчески замах да създадете свой собствен дизайн върху стария бял сервиз вкъщи? А ако нямаш такъв – винаги можеш да се сдобиеш с нов и да го превърнеш в истинско произведение на изкуството!

Какво ти е нужно:

 • Бял сервиз – може да бъде старият сервиз, от който вече нямате нужда и се чудите какво да правите или пък чисто нов, който да украсите с малко повече цвят! Важно е да са много добре почистени, без мазни петна и замърсявания.
 • Купа с хладка вода, която да бъде достатъчно голяма, за да потопите отделните части от сервиза.
 • Лак – всеки вид лак е напълно подходящ. Тук идва ред на въображението!
 • Порцеланово лепило или прозрачен лак – трябва да се уверите, че тези материали са подходящи и безопасни при досег с храна.
 • Четка, пръчка и гумени ръкавици - не са задължителни, но могат да улеснят много работата.

 1. СЕРВИЗ ЗА КАФЕ 12 ЧАСТИ
 2. СЕРВИЗ ЗА ЧАЙ 12 ЧАСТИ
 3. СЕРВИЗ ЗА ХРАНЕНЕ 8 ЧАСТИ VILLEROY & BOCH
  VILLEROY & BOCH СЕРВИЗ ЗА ХРАНЕНЕ 8 ЧАСТИ VILLEROY & BOCH
  Специална цена 149,00 лв. вместо 189,00 лв.
 4. СЕРВИЗ 10 ЧАСТИ
  VILLEROY & BOCH СЕРВИЗ 10 ЧАСТИ
  299,00 лв.
 5. ЧИНИЯ
  BORMIOLI ROCCO ЧИНИЯ
  2,79 лв.
 6. КУПИЧКА
  NOVEL КУПИЧКА
  5,99 лв.
 7. КУПА
  TOGNANA КУПА
  8,99 лв.
 8. ЧИНИЯ ЗА СУПА
  NOVEL ЧИНИЯ ЗА СУПА
  7,99 лв.
 9. КУПА
  LUMINARC КУПА
  9,99 лв.
 10. СЕТ 3 КУПИ
  СЕТ 3 КУПИ
  17,99 лв.

 

Виж още >

Как се прави:

1. Нанесете лак:

Напълнете купата с хладка вода и изсипете в нея избраните лакове. По желание можете също да нарисувате ваш модел с дървена пръчка.

Съвет: Ако лакът се разтича добре във водата, можете да сте сигурни, че водата има правилната температура и че избраният лак е наистина подходящ за мраморния дизайн.

2. Потопете съдовете:

Сега започва истинското забавление: потопете някой от съдовете във водата и след това бавно ги извадете отново. Можете да използвате дървена пръчица, за да отделите припокриващия се лак за нокти. Зоните, които не ви харесват, могат да бъдат коригирани незабавно с лакочистител. Преди да започнете следващото „гмуркане“, трябва да отстраните остатъците от лак в купата от водата с дървената пръчица.

Съвет: Потопете съдовете във водата възможно най-вертикално. Този метод важи особено за чиниите!

3. Направете покритието издръжливо:

Когато оцветеният сервиз е изсъхнал добре (в идеалния случай 24 часа), най-добре го запечатайте с прозрачен лак, безопасен при досег с храна. Като алтернатива можете да намажете съдовете с порцеланово лепило, да ги оставите да изсъхнат и да ги изпечете във фурната (според инструкциите на лепилото).

Съвет: При сушене и печене се уверете, че съдовете са поставени правилно, за да не се появят дебели или обезцветени участъци.

Бързо, лесно и… красиво! Не поставяйте ограничения на въображението си – сервизи за хранене, вази, фенери, великденски яйца или пък коледна украса… всичко може да бъде украсено! По този начин можете да измислите уникални и единствени по рода си подаръци за любимите си хора. Творческите проекти ви очакват. И не забравяйте да се забавлявате!

© 2021 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik