Пролетно почистване - За пода

Подът сякаш изглежда по-лесен, в сравнение с прозорците и банята, но никак не е за пренебрегване. Предвид, че сме инвестирали в красива настилка, която да ни радва дълги години, грижата за нея изисква специално внимание.

 1. Под от гранит или порцелан: Тук измиването с моп или влажна кърпа върши работа, но за да постигнете идеален блясък, е необходимо да се сдобиете със специален препарат. Доверете се на производителите и вземете подходящ точно за вашия тип под. За възстановяване първоначалния вид на фугите също има чудесни продукти и с малко повече усилия ще се очаровате от резултата. През няколко години е хубаво да използвате професионални услуги, чието третиране обновява повърхността изцяло и „запечатва“ вида й за доста дълго време.
 2. Под с дървена настилка: основно правило е редовното почистване с прахосмукачка или метла, за отстраняване на абразивни частици, които предизивкват надраскване. Задължително залепете под крачетата на мебелите специални стикери (и от тях имаме, при това в разнообразни цветове и форми). Винаги почиствайте паркета с предназначен за дървен под препарат и с идеално изстискан моп, почти сух. Ако оставите по-влажни следи, подсушете и със суха кърпа. Разливането на течности не е фатално, ако се подсуши и изчисти веднага, без да се оставя да прониква в порите.
 3. Под с керамични плочки: Почиствайте ги с по-леки препарати или само с влажна кърпа. Препоръчително е да направите проба на препарата в някое скрито ъгълче, за да сте сигурни, че няма да се получи неприятен резултат с добри намерения. При упорити петна препаратите за миене на съдове идват на помощ много бързо и тъй като са винаги под ръка, те са прекрасен вариант за бързо реагиране.
 4. Бетонна настилка: няма как, бетонът е модерен и го включваме съвсем равностойно: Освен чистата вода, при по-замърсен вид добавете малко препарат с восък или с активна съставка, предназначен за този тип настилка. Бетонът има доста устойчиво покритие и много здрава непропусклива структура. За него обаче, също важи бързото почистване на разлята течност, без да се допуска засъхване.
 5. Мраморен под: Често почистване с безкиселинни препарати и добавяне на специален разтвор за съхраняване на повърхността и за красив блясък. Препоръчително е полиране от време на време и в никакъв случай оставяне на петна. Мраморът е капризен и изисква прецизност. Задължително залепване под крачетата на мебелите на специални стикери, както при дървения под. Веднъж годишно е хубаво да включите професионално третиране за възстановяване на първоначалния облик.

 

Филтри

20 продукта

 1. СЕТ МЕТЛА И ЛОПАТКА - Пролетно почистване - За пода Добави към списък с желани
  СЕТ МЕТЛА И ЛОПАТКА
  11,99 лв.
 2. ПРЕПАРАТ ЗА ПАРКЕТ/ЛАМИНАТ - Пролетно почистване - За пода Добави към списък с желани
  LEIFHEIT ПРЕПАРАТ ЗА ПАРКЕТ/ЛАМИНАТ
  19,99 лв.
 3. УНИВЕРСАЛЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПОД - Пролетно почистване - За пода Добави към списък с желани
  LEIFHEIT УНИВЕРСАЛЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПОД
  19,99 лв.
 4. СЕТ МОП И КОФА ЗА ОТЦЕЖДАНЕ - Пролетно почистване - За пода Добави към списък с желани
  HOMEA ESSENTIEL СЕТ МОП И КОФА ЗА ОТЦЕЖДАНЕ
  54,99 лв.
 5. VILEDA РЕЗЕРВНА ГЪБА ЗА МОП ПЕПЕРУДА - Пролетно почистване - За пода Добави към списък с желани
  VILEDA РЕЗЕРВНА ГЪБА ЗА МОП ПЕПЕРУДА
  вместо 14,99 лв. Специална цена 11,99 лв.
 6. МОП ПЕПЕРУДА - Пролетно почистване - За пода Добави към списък с желани
  VILEDA МОП ПЕПЕРУДА
  вместо 39,99 лв. Специална цена 31,99 лв.
 7. ПОСТАВКА ЗА ЧАДЪРИ - Пролетно почистване - За пода Добави към списък с желани
  ПОСТАВКА ЗА ЧАДЪРИ
  75,00 лв.
 8. ЧЕТКА - Пролетно почистване - За пода Добави към списък с желани
  ЧЕТКА
  вместо 3,99 лв. Специална цена 2,39 лв.
Филтри

20 продукта

© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik