Осветление в банята – влагоустойчиво

Всеки знае и има предвид при обзавеждане на банята, че осветлението задължително трябва да има влагозащита, тоест висока степен IP. Тук ще насочим вниманието към нещо по-интересно, а именно как да осветите огледалото без сенки или отблясъци.

Основно осветление в банята

Както е известно, електричеството и водата са естествени врагове, затова правилният тип защита играе главната роля. Водоустойчивите осветители с клас на зщита IP67 се справят с непосредствената близост до душове и вани. Осветителните тела с клас на защита IP65 са устойчиви на пръски, а тези с IP44 са стабилни дълготрайно при висока влажност на средата.

Осветление за баня

  1. LED АПЛИК IP44 10W -

Вградено осветление в шкаф или в огледало

Два са основните варианти за светлина, струяща от шкафа или огледалото. Единият е интегрирано осветление от самия производител, другият е ваш източник, монтиран отделно с такъв тип локално предназначение. Огледална зона без отблясъци и сенки се постига най-добре с цялостно осветление, вградено първоначално. Ако това не е възможно, лампите трябва да се разположат отляво или отдясно на огледалото.

Огледала и шкафове за баня

 

Важен съвет!

Перфектен, естетически издържан грим? Използвайте неутрална бяла светлина

Студената бяла светлина засилва зачервяването на лицето, а топлата бяла светлина изглажда тена. Неутралната бяла светлина (3300 до 4200К), от своя страна, осигурява балансирано съотношение между цветовете и въздейства оптимално за най-добър резултат след нанасяне на грим. Можете да сте уверени, че това, което се отразява в огледалото, почти не се различава от онова, което виждат околните при естествена дневна светлина.

Козметични огледала с осветление или без

Идеално допълнение към стандартното осветление в банята! Независимо дали е статично, монтирано на стена, или е свободно стоящо, това мини огледало е незаменим консултант: едната част винаги е с оптическо увеличение, за да откриете всяко дребно несъвършенство, да извършите необходимата процедура и да постигнете вашата неотразима визия!

Козметични огледала

 

© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik