Как да си направим свещи сами?

Не е тайна, че приятните аромати ни помагат да се отпуснем, да починем и да поемем дълбоко въздух след натоварен ден. Ще ви представим няколко лесни стъпки за това как може да си направите сами ароматни свещи, които да изпълват дома ви със свеж и приятен аромат.

Необходими материали:

 • Остатъци от свещи или почти изорени свещи (безцветни)
 • Фитили за свещи или памучен конец
 • Етерично масло
 • Тенджера и топлоустойчив съд
 • Дървени пръчици за сладолед
 • Буркани/съдове за свещи

 1. КАНИСТЕР
  HOMEWARE PROFESSIONAL КАНИСТЕР
  13,99 лв.
  Различни варианти
  Избери вариант
 2. КАНИСТЕР
  HOMEWARE PROFESSIONAL КАНИСТЕР
  15,99 лв.
  Различни варианти
  Избери вариант
 3. КАНИСТЕР
  HOMEWARE PROFESSIONAL КАНИСТЕР
  17,99 лв.
  Различни варианти
  Избери вариант
 4. КАНИСТЕР
  LANDSCAPE КАНИСТЕР
  14,99 лв.
 5. КАНИСТЕР
  LANDSCAPE КАНИСТЕР
  9,99 лв.
 6. КАНИСТЕР
  LANDSCAPE КАНИСТЕР
  12,99 лв.

Три стъпки към получаването на домашна ароматна свещ:

1. Разтопете восъка:

Съберете остатъците от восък без фитил в топлоустойчив съд и го разтопете в по-голямата тенджера при ниска температура на водна баня. Не забравяйте да разбърквате от време на време и внимавайте да не попадне вода във восъка! След това добавете няколко капки ароматно масло по избор и ако е необходимо - разтворете пигменти за цвят в течния восък.

Съвет: Восъкът за свещи може да бъде оцветен по желание с восъчни цветни пигменти - дори малки количества са достатъчни за да постигнете хомогенен нюанс.

2. Подгответе фитилите:

Пробийте малка дупка в средата на всяка от дървените пръчици, издърпайте фитила или восъчния памучен конец и го поставете в средата на съдовете за свещи.

Съвет: Щипките за пране могат да послужат и като държачи на фитила.

3. Налейте восъка:

Изсипете течния восък в съдовете и оставете да се охлади напълно. За един по-красив резултат напълнете само до половината, оставете да се втвърди и едва след това нанесете втория слой восък. Отрежете фитилите на 3 до 5 мм дължина над повърхността.

Съвет: Може да напълните излишния восък във формички за лед и да ги използвате, за да направите така наречените ароматни тартове за дифузери.

С вашата домашна ароматна свещ ще получите любимия си аромат и по този начин ще може да се насладите напълно на почивката вкъщи!

След като сте готови със своята свещ, първо трябва да изчакате и да я оставите да се втвърди. В зависимост от размера на използваните съдове, тя трябва да е готова за първа употреба след около 24 часа. След това започва и най-приятната част – ако сте направили повече свещи, може да декорирате хола или спалнята с тях и да се насладите на аромата, който носят, докато си почивате или вършите любимото си занимание вкъщи!

© 2021 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik