Как да си направим свещи сами?

Не е тайна, че приятните аромати ни помагат да се отпуснем, да починем и да поемем дълбоко въздух след натоварен ден. Ще ви представим няколко лесни стъпки за това как може да си направите сами ароматни свещи, които да изпълват дома ви със свеж и приятен аромат.

Необходими материали:

  • Остатъци от свещи или почти изорени свещи (безцветни)
  • Фитили за свещи или памучен конец
  • Етерично масло
  • Тенджера и топлоустойчив съд
  • Дървени пръчици за сладолед
  • Буркани/съдове за свещи

Три стъпки към получаването на домашна ароматна свещ:

1. Разтопете восъка:

Съберете остатъците от восък без фитил в топлоустойчив съд и го разтопете в по-голямата тенджера при ниска температура на водна баня. Не забравяйте да разбърквате от време на време и внимавайте да не попадне вода във восъка! След това добавете няколко капки ароматно масло по избор и ако е необходимо - разтворете пигменти за цвят в течния восък.

Съвет: Восъкът за свещи може да бъде оцветен по желание с восъчни цветни пигменти - дори малки количества са достатъчни за да постигнете хомогенен нюанс.

2. Подгответе фитилите:

Пробийте малка дупка в средата на всяка от дървените пръчици, издърпайте фитила или восъчния памучен конец и го поставете в средата на съдовете за свещи.

Съвет: Щипките за пране могат да послужат и като държачи на фитила.

3. Налейте восъка:

Изсипете течния восък в съдовете и оставете да се охлади напълно. За един по-красив резултат напълнете само до половината, оставете да се втвърди и едва след това нанесете втория слой восък. Отрежете фитилите на 3 до 5 мм дължина над повърхността.

Съвет: Може да напълните излишния восък във формички за лед и да ги използвате, за да направите така наречените ароматни тартове за дифузери.

С вашата домашна ароматна свещ ще получите любимия си аромат и по този начин ще може да се насладите напълно на почивката вкъщи!

След като сте готови със своята свещ, първо трябва да изчакате и да я оставите да се втвърди. В зависимост от размера на използваните съдове, тя трябва да е готова за първа употреба след около 24 часа. След това започва и най-приятната част – ако сте направили повече свещи, може да декорирате хола или спалнята с тях и да се насладите на аромата, който носят, докато си почивате или вършите любимото си занимание вкъщи!

© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik