Как да си направиш уникална коледна украса вкъщи?

Времето преди Коледа е време за подготовка на подаръци, рецепти за вкусотии и, разбира се, за украса. Това е времето, в което придобиваме супер сили и можем да направим почти всичко със собствените си ръце. Приготвили сме ви няколко лесни съвета как да си направите невероятно шик украшения от хартия. С малко вдъхновение и съвсем обикновени материали можете да направите елегантна декорация и то във вашите любими цветове.

Необходими материали:

 • Здрава хартия в любими цветове
 • Шаблон от картон
 • Сребърен конец или корда
 • Ножица, молив и лепило

Стъпка 1

Първо сгънете хартията през средата. Използвайте шаблона, за да нарисувате мотива като го центрирате върху прегънатата част и го изрежете внимателно. Изрязването на елемента от сгънато състояние ще даде абсолютно симетричен резултат. Подгответе поне девет такива отделни елемента. Колкото повече имате, толкова по-красива ще бъде висулката.

Съвет: За да спестите възможно най-много хартия и време, сгънете целия лист хартия като на хармоника с размера на вашия шаблон и изрежете отделните мотиви.

Стъпка 2

Когато бъдат изрязани достатъчно елементи, външните им половини се залепват една за друга. Колкото повече мотиви имате, толкова по-плътна и интересна ще стане висулката. При залепването работете много внимателно, за да успеете да съвпаднете ръбовете на отделните елементи, за да няма след това разминавания.

Съвет: Преди да залепите първата и последната половини заедно, прокарайте конецът през средата на бъдещото украшение.

 1. ИГРАЧКA ЗА ЕЛХА -
  ИГРАЧКA ЗА ЕЛХА
  вместо 2,49 лв. Специална цена 1,99 лв.
  Различни варианти
  Избери вариант
 2. ИГРАЧКA ЗА ЕЛХА -
  ИГРАЧКA ЗА ЕЛХА
  вместо 2,49 лв. Специална цена 1,99 лв.
  Различни варианти
  Избери вариант

Можете да изпробвате най-различни форми и цветове, за да получите стилна и различна коледна украса. Хартиените украшения са изключително подходящи както за прозореца, така и за коледното дръвче в дома. А вие можете напълно заслужено и с гордост да им се полюбувате.

© 2024 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik