Upcycling DIY - Как да си направим кошници за съхранение

Ако сте приключили с преместването или наскоро сте поръчвали онлайн, най-вероятно имате картонени кутии и кашони, които се чудите какво да правите. С малко въжена или макраме корда, плат и горещ силикон ще превърнете използваните кашони и кутии в красиви кошници за съхранение, а не в непотребен отпадък, който ще навреди на околната среда. Вижте как се прави:

Необходими материали:

  • Картонена кутия
  • Парчета плат или салфетки от плат
  • Корда с предпочитана дебелина
  • Пистолет с горещ силикон
  • Молив или шивашка креда

Стъпка 1: Оразмерете плата

За да не се вижда картонът в кошницата, вътрешните страни на кутията се облепят с плат. Можете да ползвате всякакви цветове и материали, но ако искате да запазите бохо усещането на кошницата, най-добре изберете натурален цвят – бежов, крем, кафяв. Важно е да измерите плата точно и да внимавате при изрязването на страните, за да се получи максимално изчистена и красива визия.

Съвет: Работете със 100% памучен плат, за да се възползвате от естествената му текстура. Ако късате плата надлъжно в посоката на влакната, правата линия е гарантирана!

Стъпка 2: Облечете кутията отвътре

Щом платът е оразмерен по кутията, можете да го залепите с универсално лепило, като го прехлупите и към външната част.

Съвет: За да бъдат ръбовете на плата гладки и равномерни, можете да обработите облечените ъгли на кутията с ютия. Така резултатът ще е още по-прецизен.

Стъпка 3: Залепете кордата

Започнете да лепите кордата от долния ръб на кутията нагоре по цялата обиколка. От вас зависи докъде ще залепите кордата. Може да запълните цялата площ или да оставите видима и част от плата. Можете да избирете тънка или дебела корда. Ако кордата е по-дебела, по-бързо ще стигнете до крайния резултат. За по-малки кутии използвайте по-тънка корда.

© 2023 AIKO XXXL Онлайн магазин от Stenik