Немската фирма Pelipal се е превърнала във водещ производител на мебели за баня в цяла Европа. Фирмата е фокусирана върху дизайна, качеството и функционалността на мебелите.

Компанията предлага широка гама от решения за обзавеждане на баня, ясно сегментирани, с атрактивно съотношение цена - качество.

В духа на традициите и с поглед към новите тенденции, проектантския екип на Pelipаl създава мебели за баня с изключително качество и иновативни функции.

История на компанията започва през 1906 г. , като първоначално се занимава с производство на дограма и мебели в Bad Lippspringe / Източна Westphalia.

Конрат Питърс като едноличен търговец поема управлението през 1930 г. Неговият наследник Ханс- Вилхелм Питърс, премества компанията през 1967-ма в Schlangen.

През 1983 г., Питърс въвежда нова, успешна линия продукти “QUICKSET” - разглобени мебели, лесни за монтаж, от ниска ценова група.

През 1991 г. компанията се сдобива със завод в Weissenfels и основава Pelipal Quickset-Möbel GmbH.

През 1994 Pelipal отварят врати на завод в Валенсия, Испания, където лакират повърхностите, а довършителните работи по шкафовете продължава да бъде в Германия.

През 2001 и 2005 година, Pelipal основават дъщерни фирми в Холандия и Франция.

През 2012 г. компанията има над 500 служители в цяла Европа и международната мрежа, с филиали и партньори в 15 страни, генерира оборот от 125 милиона евро.

Aiko предлага в магазините си продуктите на Pelipal, които разполагат с голям избор на модели и цветове в два ценови класа:

  • Разглобени мебели (QUICKSET), обхващащи ниския ценови клас с голямо разнообразие на модели и цветове.
  • Мебели от висок клас, които се предлагат сглобени.

Дизайнът на мебелите е развит по отношение на материали и цветове, винаги в съответствие с действащите международни тенденции.

ПРОДУКТОВИ ВИДЕО КЛИПОВЕ НА ВИСОК КЛАС МЕБЕЛИ


БЕЗУПРЕЧНА ИЗРАБОТКА
Pelipal използват най-модерните лазерни технологии HOMAG! Кантовете на мебелите са без фуги и с перфектна визия, тъй като производството се извършва без лепило.
ТИХА ЕКСПЛОАТАЦИЯ
За мебелите от високия клас на Pelipal се използват само най-модерните технологии за плавно затваряне на врати и чекмеджета - BLUMOTION на Blum! С нея затварянето е плавно и тихо, независимо от силата и теглото на вратите и чекмеджетата.
БЕЗКОМПРОМИСНО КАЧЕСТВО
Pelipal постоянно тества качеството на своите мебели! От 2010 г. насам всички продукти на Pelipal са сертифицирани с "Golden M", за контрол на качеството спрямо Gütegemeinschaft MÖBEL .V. (Асоциация на немските мебелисти Quality Assurance). Стриктните тестове и постоянния контрол, гарантират, че мебелите с печат за качество отговарят на всички стандарти.
КАЧЕСТВО ОТ ГЕРМАНИЯ
В резултат на над 100 годишната си работа, Pelipal разполагат с опит, творчески усет, последователност и дизайн, които им позволяват да диктуват тенденциите на пазара!
СВЕТОДИОДНО ОСВЕТЛЕНИЕ!
С LED осветлението на Pelipal, обикновената вечер ще се превърне в релаксираща спа зона, където да се измъкнете от стреса на деня !