Уважаеми клиенти,

Всички магазини на Aiko XXXL в страната ще работят със стандартното си работно време.

Противоепидемичните мерки във всички обекти продължават да бъдат валидни, за да бъде пазаруването за всички ни безопасно и приятно!

Затвори
Филтрирай по

Търсене

Категория

Марка

Материал

Цена
лв. с ДДС

Поръчкови кухни (50)

Бр. артикули на страница сортирани по

СРАВНЕНИЕ И ХАРАКТЕРИСТИКИ НА РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ КУХНЕНСКИ КОНФИГУРАЦИИ

Индивидуална, функционална и съвършена: в кухненския свят на Aiko ще намерите идеалното решение за всеки вкус. Права, права двуредова, ъглова, п-образна или кухня с остров: тук ще научите всичко за различните видове кухни от асортимента на Aiko.

Видове кухненски конфигурации

Използвайте оптимално пространството с помощта на точната кухненска конфигурация

Кухненски остров в кухня от 10 м2 или единичен кухненски бокс за голямо семейство – не винаги представите за мечтаната кухня са в съответствие с възможностите в действителност.
Съществува максимата: Както човек избере и разположи своята кухня, така и готви!
Ето защо правилната кухненска конфигурация е от решаващо значение, тъй като многообразието от всякакви видове кухни предлагат различни възможности за своите ползватели. Ето и сравнение на най-често срещаните кухненски конфигурaции:

Права кухня

Кухня – красивият акцент в кухнята
Кухня – перфектно съчетание на цветове и нюанси
Ако имате ограничено пространство, тесни помещения или по-нисък бюджет, то изборът на права кухня е добър вариант. Този вид кухня е много подходяща и за едночленно или малко домакинство.
Ако планирате и високи шкафове, както и по-дълбоки чекмеджета, ще се възползвате в максимална степен от наличното пространство и ще имате допълнително място за съхранение.
ЗАБЕЛЕЖКА: Ограничено пространство за съхранение

Права двуредова кухня

Кухня – естествени материали
Кухня – по размер на клиента
Правата двуредова кухня предлага повече работно пространство и място за съхранение в сравнение с правата кухня. Друго нейно предимство е, че вторият ред от нея може да се използва като кухненски остров или част от интериора, като разделител или преграден елемент на помещението. Оптималното разстояние между редовете на кухнята е 120 см, което позволява по-удобната работа. ЗАБЕЛЕЖКА: Ако готвят няколко души едновременно, отворените кухненски конфигурации са по-подходящи.

Г-образна или ъглова кухня

Кухня – високо качество
Кухня – функционалности според нуждите
Многофункционална сред кухненските конфигурации е г-образната, известна още като ъглова кухня. Тя се вписва добре в почти всяко едно помещение, при условие, че има достатъчно място за това. С подходящите шкафове, пространството в ъглите може да бъде чудесно използвано, като при този вид кухня има възможност и за използването на въртящ се механизъм за ъглов шкаф. ЗАБЕЛЕЖКА: Ако ъгловото пространство не се използва се губи голямо количесто място за съхранение

П-образна кухня

Кухня – най-топлото място у дома
Кухня – за повече време у дома
Много работно и място за съхранение предлага п-образната кухня, която оползотворява оптимално всяко пространство. Непрекъснатите работни повърхности и кратките разстояния правят готвенето още по-лесно. С п-образната кухня може да създадете идеален разделител на помещенията и по този начин да интегрирате кухнята в дневната. За малки пространства обаче не е препоръчително, тъй като визуално изглежда много масивно.
При интегрираните в дневната п-образни кухни, страната, обърната към дневната често се проектира като отворен кухненски остров. ЗАБЕЛЕЖКА: При отворени кухни едната страна е подходяща за използване като кухненски остров

Кухня с остров

Кухня – време е за кулинарни шедьоври
Кухня – стилни и модерни
Кухня с остров е идеалният вариант за големи помещения. Тя разделя кухнята и дневната, като по този начин създава повече уют и място за общуване. Можете едновременно да готвите да се наслаждавате на семейния комфорт. Допълнителните бар столове са идеални за бързо хапване или питие с приятели.

Виж повече