Филтрирай по

Търсене

Категория

Марка

Материал

Цена
лв. с ДДС

Олекотени завивки (36)

Бр. артикули на страница сортирани по

Олекотени завивки

Какви са преимуществата на олекотените завивки?

 Олекотени завивки  – красивият акцент в спалнята
Олекотени завивки – по-голяма мекота
През последните години олекотените завивки стават все по-търсени и популярни сред потребителите. В резултат и предлагането им на пазара се увеличава, като постоянно се появяват нови и разнообразни модели за всеки един период от годината. Причините за подобна тенденция се крият най-вече в ползите и преимуществата, които олекотените завивки предоставят. Ето няколко предимства, защо да ги изберете за своето легло:

Как да изберете подходящата олекотена завивка?

Олекотени завивки  – нежни при допир
Олекотени завивки – лесни за поддръжка
Важно е да сте наясно как да откриете подходящата олекотена завивка за вашите нужди. При избора на продукти от тази категория трябва да се вземат под внимание няколко фактора. Размерът и материалът на олекотената завивка, начинът на изработка, допълнителните свойства и екстри. В следващите редове ще научите малко повече за всеки един от изброените елементи на олекотената завивка.
  1. Размер - помислете за размера на олекотената завивка, който би бил най-удачен за вас. Задължително той трябва да бъде съобразен с параметрите на матрака, върху който спите.
  2. Материал – по отношение на материалите, от които са направени олекотените завивки, също има доста богат избор на пазара. С по-високо качество са олекотените завивки, в чийто състав по-голямо процентно съдържание имат естествените материи. Най-популярни сред тези материи са вълната (за зимата), коприната (за лятото) и памукът (универсален). Изработените от естествени материи олекотени завивки принадлежат към сравнително високите ценови класове. В случай, че цената е решаващ фактор за вас при избора на олекотена завивка, вариантът е да заложите на полиестер или пък на комбинация между полиестер и естествени материи.
  3. Начин на изработка – начинът на изработка на олекотената завивка има много по-голямо значение за вашия комфорт, отколкото си мислите. Значителна част от олекотените завивки, които се предлагат на пазара, притежават структура, изградена от множество прегради с квадратна форма. Каква е ролята на въпросните квадрати? Те поддържат равномерно количеството на пълнежа във всички части на олекотената завивка, гарантирайки на потребителя максимална топлина и комфорт. Трябва да се отбележи обаче, че олекотени завивки с подобна конструкция са с по-високи цени в сравнение с тези, в чиято конструкция не влизат никакви прегради.
  4. Олекотени завивки – чист натурален продукт
    Олекотени завивки – антиалергични
  5. Допълнителни свойства и екстри – на пазара се предлагат и модели олекотени завивки с допълнителни свойства и екстри – атниалергични, антистатични, антиакарни, с Але вера и т.н.. Най-популярни са т.нар. антиалергични олекотени завивки. Това означава, че материалите, използвани за производството им, създават надеждна защитна среда, която да предпазва потребителя от различни бактерии и микроорганизми и да му гарантира спокойния и пълноценен сън. Подобни олекотени завивки са подходящ избор за хората, страдащи от астма и други алергични заболявания, тъй като използването им ще намали до минимум нежеланите симптоми през нощта.

Поддръжка на олекотените завивки – полезни съвети и практики

Поддръжката на олекотените завивки е сравнително проста и лесна. И все пак, трябва да имате предвид няколко практики, които ще ви помогнат да съхраните новите си олекотени завивки чисти и в отлично състояние във времето. Ето точно за какви практики става въпрос:

Олекотени завивки – зимни и летни варианти
Олекотени завивки – много дебели и много леки
В каталога на Aiko ще намерите богата колекция от олекотени завивки с различни размери, материали, начини на изработка и цени. Заложете на тази, която най-добре отговаря на нуждите и предпочитанията ви и ще спомогне в най-голяма степен за вашия спокоен и пълноценен сън!

Виж повече