Нов логистичен център

2020-07-24

Мебелната група Aiko-Mömax започва строеж на нов логистичен център в Икономическа зона София-Божурище с обща площ от 18 822,6 кв.м. Инвестицията надхвърля 17 млн. лв., като обектът ще бъде изграден на два етапа в срок от три години.


Символична първа копка беше направена от Мариан Душков - Управител на групата Aiko-Mömax, Вельо Гочев – Мениджър Логистика на групата и Атанас Атанасов – представител на фирмата изпълнител, Бараж Груп ЕООД.
С това беше даден старт на първия етап на строителството - изграждането на тяло А, което включва административно-битова част, резервоари за противопожарни нужди и КПП. Неговото РЗП е 9629,2 кв.м.


На втори етап ще бъде изградено тяло В, което представлява сграда на един етаж, предназначена за склад с РЗП 9193,4 кв.м. Общата разгъната застроена площ след двата етапа ще бъде 18822,6 кв.м.


С откриването на новия логистичен център мебелната група планира да разкрие над 100 работни места и да продължи сътрудничеството си основно с местни доставчици за стоките и услугите, които предлага в своите магазини.


Групата Aiko-Mömax е водеща мебелна група на българския пазар и част от австрийския мебелен гигант XXXLutz. Обектите на групата в България са 10 – в градовете София, Варна, Бургас и Стара Загора. В магазините на Aiko и Mömax се поддържа богат асортимент от мебели и аксесоари за дома на местни и световни доставчици.