Уважаеми клиенти,

Всички магазини на Aiko XXXL в страната се връщат към стандартното си работно време.

Противоепидемичните мерки във всички обекти продължават да бъдат валидни, за да бъде пазаруването за всички ни безопасно и приятно!

Затвори

Да тропнем на море...

2015-06-02

Фолклорен танцов клуб Aiko взе участие в Първия национален фестивал за фолклор “Да тропнем на МОРЕ” - гр. Свети Влас


Фолклорен танцов клуб Aiko взе участие в първото издание на националния фестивал за фолклор за самодейни групи, школи и клубове, занимаващи се с изучаването на български народни танци – “ Да тропнем на МОРЕ”.


Фестивалът се проведе на 29 и 30 май 2015 г. под патронажа на кмета на гр. Свети Влас - Иван Николов.

Красотата на българския фолклор представиха над 250 танцьори от 14 танцови клуба и формации по народни танци.Във фестивала участие взеха танцьори от около 10 области в България. Най-голяма беше танцовата група от гр. Бургас – 50 човека. Фестивалът се проведе в Амфитеатъра на гр. Свети Влас, а концертните изяви бяха предшествани от дефиле по улиците на града, начало на което бяха танцьорите от фолклорен клуб Aiko.


Организатори на “Да тропнем на МОРЕ” са Марияна Трифонова, Недeлчо Русев и Васил Василев.


Фолклорен танцов клуб Aiko е основан преди осем месеца (октомври 2014 г.) от група служители от мебелни магазини Aiko гр. Бургас и техни приятели, които обичат и ценят българския фолклор.


Ръководител на клуба е Митьо Димитров – професионалист с отличен опит в тази сфера. Танцьорите от клуба представиха пред зрителите и журито спектакъл, изпълнен с пъстрота и веселие, които показаха магията и красотата на българските народни танци. Фолклорен танцов клуб Aiko бе най-младият състав и единствения фирмен клуб на фестивала. Със своето участие, невероятен ентусиазъм и отлична подготовка групата очарова всички присъстващи и гости на града.


За своето първо участие фолклорен танцов клуб Aiko получи почетна грамота за принос в съхранението на българския фолклор и традиции, както и множество покани за участие на други фестивали.