Nobilia е немски производител на кухненски мебели със стил и високо качество.

Компанията е основана през 1945 година и от тогава не спира да се налага като лидер на пазара и в момента има над 7000 търговски клиента.

Nobilia са кухни предлагащи изключително качество, голямо разнообразие на дизайн и функционалност в зависимост от начина на живот и предпочитанията на клиентите.

Преди всичко Nobilia е: КАЧЕСТВО!

КАЧЕСТВО при проектирането.
КАЧЕСТВО в производството.
КАЧЕСТВО при обработка на поръчките.
КАЧЕСТВО в обслужването на клиентите.

Nobilia се произвежда в Германия и компанията разполага с над 2650 души персонал. Двете фабрики в източен Westphalian Verl са от най-модерните и продуктивни производствени бази за кухненско обзавеждане в Европа. Всеки ден там се произвеждат над 2700 кухни. Почти всяка трета кухня, продадена в Германия е с марката Nobilia.

Управлението на качеството, енергията и околната среда, е съществен елемент от фирмената политика на Nobilia и е в съответствие със стандартите DIN EN ISO 9001, 14001 и 50001.

През март 2013 година Nobilia е удостоена със сертификат за енергиен мениджмънт в съответствие с DIN EN ISO 50001:2011. През същия месец са потвърдени и сертификатите за система за управление на качеството съгласно DIN EN ISO 9001:2008 и за управление на околната среда в съответствие с DIN EN ISO 14001:2009. Сертификатът DIN EN ISO 9001:2000 е с фокус върху клиентите и качеството на процеса по отношение на продукта и изискванията към дизайна и удовлетворението от него. DIN EN ISO 14001:2009 е стандарт за сертифициране на системи за управление на околната среда, признати по целия свят. Сертифицирането съгласно DIN EN ISO 50001:2011 потвърждава мерките, предприети от компанията за намаляване на разходите във връзка с управлението на енергията.

Nobilia е носител на 'Goldenes M',RAL-печат за качество. Това гарантира, че всяка кухня напуска фабриката в съответствие с най-съвременните стандарти и изисквания за качество на пазара.

Фирмата е сертифицирана в съответствие с PEFC. Сертификатът позволява на компанията да използва дървен материал за производство на кухненски мебели, който идва от устойчиво управлявани гори и други стопанисвани източници.